Φιογκάκια με σολομό και σπαράγγια

Φιογκάκια με σολομό και σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. Φιογκάκια

7-8 κ.σ. Ελαιόλαδο

150 γρ. Καπνιστό σολομό

1 Κολοκύθι,κομμένο σε μέγεθος ζαριού

½ Μελιτζάνα,κομμένη σε μέγεθος ζαριού

5 Ραπανάκια,κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 Μικρό ξερό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο

Ξύσμα από ένα lime

2 Κρεμμύδια φρέσκα,ψιλοκομμένα

1 κ.σ. Τυρί κρέμα

100 ml Κρέμα γάλακτος

50 ml,από το βράσιμο των ζυμαρικών

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2Μόλις βράσουν,τα σουρώνουμε,τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερο,πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

3Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τη μελιτζάνα,το κολοκύθι,τα ραπανάκια,το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

4Ρίχνουμε το νερο απο το βράσιμο και την κρέμα,ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να μας δέσει η κρέμα.Μόλις είναι έτοιμη,αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα lime,το τυρί κρέμα και τα φρέσκα κρεμμύδια.

5Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

6Στη συνέχεια τοποθετούμε όσο σολομό θέλουμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα