Σουφλέ με λιγκουίνι και αρνί

Σουφλέ με λιγκουίνι και αρνί

ΥΛΙΚΑ

400γρ. λιγκουίνι, βρασμένα

350γρ. αρνί, ψημένο και ξεψαχνισμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μελιντζάνα, κομμένη σε κύβους

150γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κάθετες φέτες

3-4κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

3κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. βούτυρο για το σοτάρισμα και έξτρα 50γρ. για τη μπεσαμέλ

50γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1κ.γ. πελτέ ντομάτας

300ml. νερό

300γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

1/4κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 αυγά

200γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα 1κ.σ. βούτυρο, το ελαιόλαδο και τη μελιντζάνα και τη σοτάρουμε για 2 λεπτά.

2Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.

3Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε μέσα το αρνί, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

4Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

5Έπειτα προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό.

6Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σιγά-σιγά το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να μην κάνει γορμπαλάκια.

7Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία μπεσαμέλ.

8Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, 50γρ. από την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

9Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ μέσα στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε και τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

10Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για το σουφλέ μέσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω.

11Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει το σουφλέ ένα σκούρο χρώμα.

12Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.


Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα