Αυθεντική συνταγή για γευστική καρμπονάρα

 ΥΛΙΚΑ

200 γρ. καπνιστή πασνέτα κομμένο σε κυβάκια

120 ml. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές

¼ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό

500 γρ. μακαρόνια

Αλάτι-πιπέρι

Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120ml. από το νερό.

2Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια.

3Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.

4Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα