Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία κανελόνια

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

3-4 κ.σ. γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα

Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. τυρί κρέμα

2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:

700 ml. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 σκ. σκόρδο, σπασμένη

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί για περίπου 5 λεπτά.

2Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.

3Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.

4Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15.

5Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

6Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.

7Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20’-25’.

8Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου για περίπου 5’ και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα