Σούπα κάστανο: Ιδανική για το τραπέζι των Χριστουγέννων

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 438 άτομα
Σούπα κάστανο: Ιδανική για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Η σούπα κάστανο είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες και ζεστές επιλογές για τις κρύες μέρες του χειμώνα και μάλιστα μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ο βελούδινος πουρές του κάστανου συνδυάζεται με αρώματα και υφές που σε αγκαλιάζουν με τη θαλπωρή ενός ζεστού φλιτζανιού.

Γίνεται με απλά υλικά αλλά μοναδική γεύση. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για ένα επίσημο δείπνο ή μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι.

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. βρασμένα κάστανα (ή έτοιμα συσκευασμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Μερικά κρουτόν για το σερβίρισμα
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Προσθήκη κάστανων: Προσθέστε τα βρασμένα κάστανα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Μαγείρεμα: Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αφήστε να βράσουν για 20 λεπτά, ώστε τα υλικά να ενωθούν.

Αλέστε: Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή μπλέντερ, αλέστε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.

Τελικές πινελιές: Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με κρουτόν και φρέσκο μαϊντανό.

Χρόνος Παρασκευής
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα