Η σούπα κάστανο είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες και ζεστές επιλογές για τις κρύες μέρες του χειμώνα και μάλιστα μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ο βελούδινος πουρές του κάστανου συνδυάζεται με αρώματα και υφές που σε αγκαλιάζουν με τη θαλπωρή ενός ζεστού φλιτζανιού.
Γίνεται με απλά υλικά αλλά μοναδική γεύση. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για ένα επίσημο δείπνο ή μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι.
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. βρασμένα κάστανα (ή έτοιμα συσκευασμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Μερικά κρουτόν για το σερβίρισμα
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθήκη κάστανων: Προσθέστε τα βρασμένα κάστανα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Μαγείρεμα: Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αφήστε να βράσουν για 20 λεπτά, ώστε τα υλικά να ενωθούν.
Αλέστε: Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή μπλέντερ, αλέστε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
Τελικές πινελιές: Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με κρουτόν και φρέσκο μαϊντανό.
Χρόνος Παρασκευής
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Πηγή: tromaktiko.gr