Φτιαξτε την πατροπαράδοτη βασιλοπιτα της Πρωτοχρονιάς. Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Τι χρειαζόμαστε:
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά επίσης σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
500γρ φαρίνα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά (να ασπρίσουν).
Μετά προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά χτυπώντας ταυτόχρονα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή δοκιμάστηκε και με διαφορετικά άλευρα, αλλά δεν βγήκε τόσο πετυχημένη. Θέλει φαρίνα που φουσκώνει μόνο της.
Βασιλόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη
- Newsroom
- 25 Δεκ. 2016 - 19:13
- Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News
Μοιραστέιτε το