Συνταγή: Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Συνταγή: Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Αν σου αρέσει η κλασσική συνταγή, τότε αυτή την παραλλαγή θα την λατρέψεις.

 

Συστατικά

 

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

600 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε φέτες

4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη

1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού ξηρό δυόσμο

Αλάτι, κόκκινο πιπέρι

 

Τρόπος μαγειρέματος

 

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια. Προσθέτεις το κρεμμυδάκι και το πράσο και συνεχίζεις για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις, για να μαλακώσουν.

Μόλις καραμελώσουν, σβήνεις με κρασί και ρίχνεις τον δυόσμο και αλατοπίπερο.

Λαδώνεις ένα στρογγυλό ταψί.

Παράλληλα, λιώνεις τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.

Στρώνεις ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Αλείφεις με τη μαργαρίνη και από πάνω πρόσθεσε ένα δεύτερο φύλλο.

Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα φύλλα.

Απλώνεις τη μισή γέμιση καλά και σκεπάζεις από πάνω με δύο ακόμη φύλλα. Ρίχνεις την υπόλοιπη γέμιση, γυρνάς τις άκρες προς τα μέσα και σκεπάζεις με όσα φύλλα μένουν.

Ραντίζεις ελαφρά την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και μισό ποτηράκι νερό.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 45 λεπτά.

Απολαμβάνεις!

https://www.tlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα