Υλικά για λευκή κρέμα τύπου πανακότα..
1 ζαχαρούχο
7 φύλλα ζελατίνης.
2 βανίλιες..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω τις ζελατίνες σε ένα μεγάλο φλυτζάνι να μαλακώσουν..
Ρίχνω το ζαχαρούχο σε μπολ
Στο ίδιο κουτί ζαχαρούχου ως την μέση βάζω καυτό νερό
Βγάζω τις ζελατίνες, στίβω στο χέρι μου και τις τοποθετώ στο καυτό νερό.
Ανακατεύω να λιώσουν καλά.
Γεμίζω το κουτί μέχρι πάνω καυτό, ανακατεύω και το αναμιγνύω με το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
Βάζω σε φόρμα και ψυγείο 2 ώρες να πήξει.
Πήζει γρήγορα.
Φτιάχνω το κόκκινο ζελέ, 2 φακελάκια κανονικά όπως λέει η συσκευασία.
Με τη διαφορά το ένα ποτήρι κρύο νερό να είναι από φράουλες λιωμένες και στιμμένες, μόνο ο χυμός τους.
Αν θέλω προσθέτω λίγη ζάχαρη.
Βάζω στο ψυγείο.
Αργεί να πήξει.
Όταν πήξει το λευκό, προσεκτικά ξεκολλάω τα πλαϊνά και ρίχνω το κόκκινο ζελέ να πάει κάτω και πλάγια.
Σχεδόν να επιπλέει.
Προσπαθώ να έχω ίδια αναλογία πάνω και κάτω.
Αφήνω στο ψυγείο να πήξει καλά.
Ξεφορμάρω με προσοχή, ξεκολλώντας τις άκρες με μαχαίρι.
Υ.Γ. Λαδώνω λίγο τη φόρμα.
Βγαίνει, ξεφορμάρεται πιο εύκολα.
πηγή: xrysessyntages.gr