Μους σοκολάτας: Πανεύκολη και γευστική από τα χεράκια σας

Μους σοκολάτας: Πανεύκολη και γευστική από τα χεράκια σας

Η μους σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, γνωστή για την πλούσια και κρεμώδη υφή της. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με την ελαφριά και αφράτη υφή της μους, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκό στο σπίτι.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 3 αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 βανιλίνη

Οδηγίες:

  • Λιώσιμο σοκολάτας: Σπάσε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώσε την σε μπεν μαρί (ένα μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να αγγίζει το νερό).
  • Χτύπημα κρόκων: Σε ένα μπολ, χτύπα τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  • Ανάμειξη σοκολάτας: Πρόσθεσε τους λιωμένους κρόκους στο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε καλά.
  • Χτύπημα κρέμας: Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Χτύπημα σσπραδιών: Σε καθαρό μπολ, χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Ανάμειξη: Ανακάτεψε απαλά την σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη μαρέγκα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ψύξη: Μετάφερε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.
  • Σερβίρισμα: Σέρβιρε τη μους σοκολάτας κρύα, γαρνιρισμένη με ξύσμα σοκολάτας, φρέσκα φρούτα ή σαντιγί, αν επιθυμείς.

Απόλαυσε τη μους σοκολάτας!

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα