Συνταγή για παγωτό-γρανίτα με φράουλες και εσπεριδοειδή

Συνταγή για παγωτό-γρανίτα με φράουλες και εσπεριδοειδή

Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 3/4 της κούπας ζάχαρη, 1/2 κούπα νερό, 3 κούπες φρέσκες και ξεφλουδισμένες φράουλες, 1/4 κούπας χυμό λάιμ και 1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι.

Πώς το φτιάχνουμε; Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο, με κάλυμμα, μέχρι να κρυώσει.

Πολτοποιούμε τις φράουλες με τους χυμούς σε ένα μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και απολαμβάνουμε…