Εύκολο τιραμισού χωρίς αβγά

Εύκολο τιραμισού χωρίς αβγά

Υλικά
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
500 ml κρέμα γάλακτος
30 σαβαγιάρ
250 ml κρύο εσπρέσο (σε υγρή μορφή)
4 κ. σ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Βήμα 2
Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό.
Βήμα 3
Προσθέστε την κρέμα, χτυπήστε ξανά και σταματήστε όταν το μείγμα σας γίνει αέρινο.
Βήμα 4
Βυθίστε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο, ένα τη φορά, και τοποθετήστε σε ένα γυάλινο πιρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
Βήμα 5
Καλύψτε με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και απλώστε ομοιόμορφα.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με σκόνη κακάο, στρώστε τη δεύτερη στρώση από τα σαβαγιάρ και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
Βήμα 7
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με σκόνη κακάο πριν το σερβίρετε.

https://www.newsbeast.gr