Μαρμελάδα καρπούζι

Υλικά
2 φλ. τσαγιού καθαρισμένο καρπούζι
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
6 κ. σ. πηκτίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα τo καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατέψτε αμέσως για να διαλυθεί.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά λεπτό σταδιακά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε γυάλινα βάζα απευθείας από την κατσαρόλα και αποθηκεύστε. Στο ψυγείο διατηρείται έως και ένα μήνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα