Σοκολατένιο κέικ χωρίς αβγά

Υλικά
1 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κ. γλ. μαγειρική σόδα
3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλ. τσαγιού νερό
1/2 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λιπάνετε ένα ταψί 23 εκ.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Προσθέστε την ζάχαρη, το λάδι, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα στα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα