Αρωματικά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια

Αρωματικά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια

Υλικά
4 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
25 αβγά μέτρια
1 κιλό βούτυρο (φυτίνη)
1 ½ κιλό ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
6 μαγιές νωπές
40 γρ. κακουλέ
40 γρ. μαχλέπι
6 γρ. μαστίχα Χίου
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίξτε ένα ποτήρι γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία σε ένα μπολ και διαλύστε τις μαγιές με ένα κουτάλι του γλυκού ζάχαρη.
Βήμα 2
Ρίξτε σιγά σιγά λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσετε έναν πεικτό χυλό, σκεπάστε και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αβγά, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και τα 3/4 από το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίστε το χτύπημα.
Βήμα 4
Προσθέστε τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει, ανακατεύοντας καλά, και προσθέστε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
Βήμα 5
Τέλος, ρίξτε σιγά σιγά το υπόλοιπο βούτυρο.
Βήμα 6
Αφού απορροφήσει η ζύμη το βούτυρο, σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 7
Πλάστε σε πλεξούδες και αφήστε για λίγη ώρα να φουσκώσει ξανά η ζύμη σκεπάζοντας και πάλι.
Βήμα 8
Αλείψτε με αβγό και ψήστε στους 160 βαθμούς για 20- 25 λεπτά.

https://www.newsbeast.gr