Σπιτικό παγωτό φράουλα

Σπιτικό παγωτό φράουλα

Υλικά
1/4 κιλού φρέσκες φράουλες καθαρισμένες
1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αβγού
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να πάρουν την υφή του πουρέ. Ρίξτε τις σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το 1 και 1/4 φλ. τσαγιού από την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει μια βάση.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη, τους κρόκους αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Βήμα 4
Προσθέστε σταδιακά την ζεστή κρέμα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 5
Ρίξτε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και θερμάνετε μέχρι να αποκτήσει μία λεία και παχιά υφή. Μην αφήσετε να βράσει.
Βήμα 6
Προσθέστε την κρέμα στον πουρέ από τις φράουλες, ανακατέψτε και τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.