Συνταγή για σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Συνταγή για σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Συνταγή για σπιτικά κρουασάν βουτύρου 

Συστατικά

 

1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)

1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

500 γρ βούτυρο

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

 

Τρόπος μαγειρέματος

 

Αρχικά, ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις, φορώντας πρώτα τα γάντια σου. Αν η ζύμη είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά, τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι

Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ

Το επόμενο πρωί, χτυπάς το βούτυρο με 2 κουτ. της σούπας αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Τυλίγεις τη ζύμη με μια μεμβράνη και την χτυπάς στον πάγκο της κουζίνας, μέχρι να «ελευθερωθεί» από τον αέρα.

Ανοίγεις ένα παραλληλόγραμμο και αλείφεις 3/4 της επιφάνειάς τους με το μείγμα του βουτύρου.

Φέρνεις τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη. Διπλώνεις τη ζύμη στα τρία.

Βάζεις πάλι τη ζύμη στο ψυγείο, αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις ξανά για για 2 ώρες.

Παίρνεις τη ζύμη, την ανοίγεις και κόβεις σε τρίγωνα, τα οποία στη συνέχεια τυλίγεις σε κρουασάν.

Ψήνεις στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

Απολαμβάνεις με τον καφέ σου ή οποιαδήποτε στιγμή θέλεις.

www.tlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα