Κορμός με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ

120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

320 γρ. λευκή σοκολάτα

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. ζάχαρη άχνη

¼ κ.γ. αλάτι

150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

350 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα

150 γρ. αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε ξανά.

2Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα αποξηραμένα σύκα, τα αμύγδαλα, το αλάτι και τα μπισκότα. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και ανακατεύουμε το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.

3Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.

4Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα και με μία πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και με τα χέρια ή με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

6Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 X 12εκ., στην οποία έχουμε απλώσει σε όλη την επιφάνειά της μεμβράνη.

7Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μέσα στη φόρμα και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2,5 ώρες.

8Μόλις παγώσει τελείως κόβουμε σε κάθετες φέτες με ένα ίσιο μαχαίρι.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα