Κλασσικό και αγαπημένο banana split

ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα, κομμένη οριζόντια στη μέση

4 μπάλες παγωτού, της αρεσκείας μας

4 κεράσια μαρασκίνο

330 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

 

Υλικά για το σερβίρισμα:

Πολύχρωμες τρούφες

Μπισκότα πτι-μπερ

Marshmallows

Πουράκια

Σιρόπι σοκολάτας

Σιρόπι καραμέλας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

2Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρή μύτη 7mm και την αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

3Παίρνουμε ένα οβάλ πιάτο, στο οποίο και θα σερβίρουμε, και τοποθετούμε τις 2 φέτες μπανάνας, τη μία απέναντι από την άλλη, αφήνοντας ένα κενό μεταξύ τους.

4Ρίχνουμε στο κενό τις μπάλες παγωτού, με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε τη σαντιγί σε όλο το πιάτο και βάζουμε πάνω από το παγωτό τα μαρασκίνο.

5Σερβίρουμε με πολύχρωμες τρούφες, μπισκότα πτι-μπερ, marshmallows, πουράκια, σιρόπι σοκολάτας και σιρόπι καραμέλας.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα