Κορμός με σοκολάτα υγείας και χαλβά

ΥΛΙΚΑ

500γρ. Χαλβά κομμένο σε κύβους

100γρ. Φουντούκια ολόκληρα

100γρ. Καρύδια ολόκληρα

400γρ. Κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

2κ.σ. Σουσάμι

¼ κ.γ. Κανέλλα

1κ.γ. Κονιάκ

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε τη σοκολάτα υγείας σε ένα μεταλλικό σκεύος να λιώσει με τη μέθοδο μπεν μαρι.

2Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φουντούκια, τα καρύδια, το σουσάμι, την κανέλα και ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά.

3Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

4Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης πάνω στον πάγκο εργασίας το ένα δίπλα στο άλλο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια των φύλλων μεμβράνης με ηλιέλαιο.

5Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι το οποίο έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο ηλιέλαιο, αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο κάτω μέρος των μεμβρανών. Ξαναβουτάμε το κουτάλι μέσα στο ηλιέλαιο και απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας ομοιόμορφα ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.

6Στη συνέχεια τοποθετούμε το χαλβά πάνω από το απλωμένο μείγμα σοκολάτας.

7Ρολάρουμε το μείγμα της σοκολάτας με το χαλβά, με τη βοήθεια της μεμβράνης. Πιέζουμε ελαφρώς και δημιουργούμε το σχήμα μίας καραμέλας.

8Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 1- 1 ½ ώρα μέχρι να σφίξει.

9Μόλις σφίξει ο κορμός, τον αφαιρούμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα