Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Πάντρεμα ινδικής καρύδας με σοκολάτα σε ένα κέικ. Ας δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.


Υλικά

2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1 κούπα ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.

Τυρόπιτα με 4 τυριά από την Αργυρώ. Βίντεο



Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τέλος πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.


govastileto

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα