Οι πιο τραγανές κοτομπουκιές γίνονται στο air fryer – Η σπιτική συνταγή που θα αγαπήσεις 

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 283 άτομα
Οι πιο τραγανές κοτομπουκιές γίνονται στο air fryer – Η σπιτική συνταγή που θα αγαπήσεις 

Αν λατρεύεις τα chicken nuggets αλλά θέλεις κάτι πιο ελαφρύ από το τηγάνι, το air fryer είναι η λύση. Με λίγα υλικά, σε μόλις 14 λεπτά, φτιάχνεις τις πιο νόστιμες και τραγανές κοτομπουκιές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ένα σπιτικό street food, τέλειο για βραδιές ταινίας, γρήγορο δείπνο ή σνακ με φίλους.

Υλικά

- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 200 γρ. ψίχα ψωμιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 20 γρ. ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

- 100 γρ. σιμιγδάλι σκληρού σιταριού
- 3 αυγά
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
 
Εκτέλεση

1. Καθάρισε το κοτόπουλο, κόψ’ το σε κομμάτια ~3 εκ. και βάλε το στο μπλέντερ με την ψίχα ψωμιού, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Χτύπα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

2. Με βρεγμένα χέρια, πλάσε μπαλάκια ~20 γρ. και άφησέ τα σε δίσκο (βγαίνουν περίπου 16 κοτομπουκιές).

3. Πέρασέ τες διαδοχικά από σιμιγδάλι, αυγό, φρυγανιά.

4. Βάλε τις κοτομπουκιές στο air fryer, ρίξε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήσε για 14 λεπτά στους 180°C, γυρίζοντάς τες στη μέση.

5. Σέρβιρε ζεστές, με κέτσαπ, μαγιονέζα ή μια δροσερή σος γιαουρτιού.

Extra tips

- Αν δεν έχεις σκόνη σκόρδου/κρεμμυδιού, πολτοποίησε φρέσκα.
- Για πιο φρέσκια γεύση: πασπάλισε με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
- Τρώγονται αμέσως ή διατηρούνται 1 μέρα στο ψυγείο. Εναλλακτικά, κατάψυξέ τες μετά το ψήσιμο.
 
Εσύ με τι θα συνδύαζες τις κοτομπουκιές; Με κλασικές πατάτες τηγανητές ή με μια πιο healthy σαλάτα; 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα