Μια Nutella που δεν έχει ζάχαρη; Ναι, γίνεται!
Αν αγαπάς τη σοκολάτα αλλά αποφεύγεις τη ζάχαρη, αυτή η συνταγή είναι για σένα. Με μόλις τέσσερα απλά υλικά, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πραλίνα τύπου Nutella – χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς τύψεις!
Υλικά για τη σπιτική Nutella χωρίς ζάχαρη
120 γραμμάρια άγλυκο κακάο
180 γραμμάρια καυτό νερό
4 κουταλιές της σούπας μέλι (ή σιρόπι αγαύης/φρουκτόζης)
Προαιρετικά: 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή φουντουκόπαστα
Οδηγίες παρασκευής
1. Ρίξε το κακάο σε ένα μπολ.
2. Πρόσθεσε το καυτό νερό και ανακάτεψε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός.
3. Ρίξε το μέλι και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
4. Αν θες έξτρα άρωμα ή γεύση, πρόσθεσε λίγη βανίλια ή φουντούκι.
5. Μετάγγισέ την πραλίνα σε αποστειρωμένο βαζάκι και αποθήκευσέ την στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.
Tips αποθήκευσης & σερβιρίσματος
Η πραλίνα πήζει ελαφρώς στο ψυγείο – βγάλ’ την 5 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσεις.
Σερβίρεται σε ψωμί, pancakes, μπανάνα, κρέπες ή ακόμα και σκέτη με κουταλάκι!