Μία ιδιαίτερα υγιεινή συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε, καθώς θα την απολαύσετε χωρίς ενοχές. Τα μπισκότα με βρώμη και μαύρη σοκολάτα εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.
Στην συνταγή περιέχονται και ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί και βούτυρα ξηρών καρπών, τα οποία είναι πλούσια σε υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες. Φυσικά και η μαύρη σοκολάτα και το αλάτι είναι η τέλεια πινελιά για εγγυημένη γλυκιά αλλά υγιεινή επιτυχία.
Υλικά
70 γρ. βούτυρο κάσιους
70 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
100 ml σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης)
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας
100 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
50 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερι, κεράσια)
50 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα (για διακόσμηση, προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.
Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο κάσιους, το βούτυρο αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου και τη ζάχαρη καρύδας.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας.
Ρίχνουμε το μείγμα που προέκυψε στο μεγάλο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπάλες περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ ανάμεσα στις παλάμες των χεριών μας.
Τις τοποθετούμε στα ταψιά σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους και τις πιέζουμε απαλά για να ισιώσουν λίγο.
Τοποθετούμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουνε για 10-12 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια τους να ροδίσει.
Ύστερα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, περιχύνουμε από πάνω τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και την αφήνουνε να σκληρύνει πριν τα σερβίρουμε.
Πηγή: jenny.gr