Λαχανόρυζο λεμονάτο: Εύκολο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό - Γίνεται Vegan ή και με κιμά

Λαχανόρυζο λεμονάτο: Εύκολο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό - Γίνεται Vegan ή και με κιμά

Το λάχανο είναι λαχανικό της εποχής και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Μια εξαιρετική συνταγή και παράλληλα πολύ θρεπτική είναι το λαχανόρυζο το οποίο μπορεί να είναι έτοιμο μέσα σε μισή ώρα και έτσι μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετικά εύκολη λύση για τα καθημερινά μενού.

Το φαγητό αυτό μπορεί να είναι vegan επιλογή ή και με κιμά, ανάλογα τις προτιμήσεις. Απλώς, σοτάρετε 300 γραμμάρια κιμά, μοσχαρίσιο ή χοιρινό, πριν από τα λαχανικά και κατόπιν συνεχίζετε κανονικά την εκτέλεση, παρακάτω.

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό λάχανο, σε μικρά κομμάτια
1 πράσο 
1 κρεμμύδι 
1 καρότο 
2 κλωνάρια σέλερι 
2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό
1 φλ. ρύζι 
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι – Πιπέρι
2 λεμόνια (χυμό)

Εκτέλεση

Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε, ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και χοντροκομμένο το πράσο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, που θέλει περίπου 15 λεπτά για να μαλακώσει.

Τσεκάρουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Σβήνουμε το μάτι.

Αφήνουμε το λαχανόρυζο σκεπασμένο με πετσέτα για λίγα λεπτά, για να «τραβήξει» και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.

Σερβίρετε με λίγο γιαούρτι και πάπρικα για ένα βορειοελλαδίτικο touch.

Δείτε άλλη μία συνταγή για λαχανόρυζο με σάλτσα ντομάτας

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα