Είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ έτοιμοι να απολαύσετε μια ταινία. Τι σας λείπει για να κάνετε αυτή τη βραδιά τέλεια; Η απάντηση είναι: Ένα μπολ ποπ κορν. Φτιαγμένο από εσάς, φυσικά.
Εάν όμως σκέφτεστε ότι το σπιτικό ποπ κορν δεν σας ικανοποιούν όπως αυτά του κινηματογράφου, τότε ίσως δεν γνωρίζετε αυτά τα κόλπα.
Καταρχάς το υπέροχο με το σπιτικό ποπ κορν στο σπίτι είναι ότι χρειάζεστε πολύ λίγα υλικά. Μόνο λάδι και σπόρους καλαμποκιού . Έπειτα, όλα σκάνε. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε τους πυρήνες καλαμποκιού σε ποπ κορν είναι να τους μαγειρέψετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Η χρήση καπακιού είναι απαραίτητη, αν είναι και διαφανές τότε ακόμα καλύτερα για να βλέπετε τους σπόρους να φουσκώνουν.
Τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων;
Το ποπ κορν μπορεί να παρασκευαστεί και στον φούρνο μικροκυμάτων και το αποτέλεσμα είναι εξίσου ικανοποιητικό, αλλά χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε ένα αρκετά μεγάλο γυάλινο μπολ , βάλτε μια κουταλιά σπορέλαιο στον πάτο, προσθέστε 150 γραμμάρια καλαμπόκι και καλύψτε με ένα φύλλο μεμβράνης. Ρυθμίστε το φούρνο στα 750 W και ψήστε για 5 λεπτά, ελέγχοντας ότι οι σπόροι σκάνε. Αν χρειαστεί, μπορείτε να ανάψετε ξανά τον φούρνο και να περιμένετε μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να είναι έτοιμο. Με μεγαλύτερη ισχύ θα πάρει λιγότερο χρόνο.
Το καρύκευμα: Αλάτι, καραμέλα ή πάπρικα;
Μόλις είναι έτοιμο και ζεστό, μπορείτε να καρυκεύσετε το ποπ κορν όπως σας αρέσει. Εάν θέλετε κάτι αλμυρό τότε θα βάλετε μια πρέζα αλάτι και τίποτα παραπάνω. Εάν όμως προτιμάτε κάτι γλυκό τότε θα μπορείτε να προσθέσετε καραμέλα, ενώ εάν αγαπάτε τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις μπορείτε να το απολαύσουν με πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη.
Πηγή: jenny.gr