Εύκολη συνταγή για απολαυστικό κέικ με ολόκληρα αχλάδια

Εύκολη συνταγή για απολαυστικό κέικ με ολόκληρα αχλάδια

Αν σας αρέσουν τα αχλάδια και θέλετε ένα εύκολο και απολαυστικό γλυκό για όλη την οικογένεια, τότε η παρακάτω συνταγή θα σας συναρπάσει! Αυτό το κέικ έχει ολόκληρα αχλάδια μέσα, τα οποία αφού τα βράσουμε τα τοποθετούμε στο κέικ και το κάνουν έξτρα ζουμερό!

Η συνταγή είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη με λίγη ζάχαρη και λίγα υλικά.

Υλικά

3 αχλάδια, ξεφλουδισμένα*

220 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

140 ml γάλα σόγιας, ή άλλο φυτικό γάλα

10 ml εκχύλισμα βανίλιας

80 ml ελαιόλαδο, ή άλλο φυτικό λάδι

1 κ.σ. (15ml) λευκό ξύδι, ή μηλόξιδο

*Βάζουμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τα χτυπάμε μαζί.

Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ με λάδι καρύδας και ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος.

Τοποθετούμε προσεκτικά τα αχλάδια μέσα στη φόρμα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Εάν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Πηγή: themamagers.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα