Μήπως λιγουρεύεστε σοκολάτα ή ένα σοκολατένιο γλυκό; Η μους σοκολάτας είναι ένα ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά εδέσματα. Συνήθως έχει μια λεία, ελαφριά υφή και το δροσερό αποτέλεσμά της ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη κιόλας κουταλιά.
Και επειδή μας αρέσουν οι εύκολες συνταγές, χωρίς πολλά υλικά, για τις οποίες δεν θα ταλαιπωρηθούμε με πολύπλοκες εξηγήσεις και όρους που δεν ξέρουμε καν τι σημαίνουν, βρήκαμε μια συνταγή με 2 υλικά. Θα χρειαστείτε μόνο κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα σοκολάτα ενώ σε 15 λεπτά μόνο θα έχετε έτοιμο το πιο λαχταριστό γλυκό.
Υλικά
200 γραμμάρια ημίγλυκη μαύρη σοκολάτα
400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη μαύρη κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα και λιώνουμε τη σοκολάτα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ρίξτε 100 ml κρέμας (βεβαιωθείτε ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύα, καθώς μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο του μπολ σε κομμάτια)
Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα που περίσσεψε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Τώρα προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από το παρασκευασμένο μείγμα σοκολάτας στην κρέμα και χτυπήστε καλά. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η σοκολάτα.
Μεταφέρετε τη μους σε ατομικά μπολ και μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε μερικά κομμάτια σοκολάτας στην κορυφή. Σερβίρετε αμέσως την προετοιμασμένη μους ή αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πηγή: bovary.gr