Τσουρεκάκια χωρίς μίξερ και χωρίς ζάχαρη – Γίνονται αφράτα με αυτή την εύκολη συνταγή

Τσουρεκάκια χωρίς μίξερ και χωρίς ζάχαρη – Γίνονται αφράτα με αυτή την εύκολη συνταγή

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει το τσουρέκι; Είναι ένα αφράτο γλυκό που μπορούμε να το φάμε ακόμα και σκέτο αλλά συνοδεύει ωραία την κουβέντα και τον καφέ μας. 

Για να φτιάξετε αφράτα τσουρεκάκια χωρίς καν την χρήση μίξερ, με γλυκιά και πλούσια γεύση, και υφή αφράτη και μαλακή απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή! Τα τσουρεκάκια μπορούν να προσαρμοστούν με διάφορους τρόπους – με σοκολάτα, γέμιση κρέμας, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα – κάνοντάς τα μια υπέροχη ιδέα για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Δοκίμασέ τα!

Υλικά 

240 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
130 γρ μέλι+1 κουταλιά της σούπας για τη μαγιά
4-5 σταγόνες μαστίχα Χίου κοπανισμένες
1/2 κουταλάκι κακουλέ
3/4 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι αλάτι
70 ml ελαιόλαδο
530 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη 1 κουταλιά μέλι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το μέλι και το λάδι.  Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Η ζύμη κολλάει λίγο γι’αυτό λαδώνουμε το πάγκο και τα χέρια μας και ζυμώνουμε καλά. Μόνο αν κολλάει υπερβολικά η ζύμη μας και δε μπορούμε να τη διαχειριστούμε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.

Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη των 100γρ περίπου (μπορείτε να τα κάνετε και πιο μικρά) τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν ξανά.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Μπορείτε να αλείψετε με αυγό ή γάλα αν θέλετε.

Προσοχή: Δεν γλυκίζουν, οπότε αν τα θέλετε γλυκά θα πρέπει να συμπληρώσετε μέλι και ίσως χρειαστείτε και παραπάνω αλεύρι.

@the_hungry_kat Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς μίξερ. Υλικά : 240 ml χλιαρό νερό 1 φακελάκι μαγιά 130 γρ μέλι+1 κουταλιά της σούπας για τη μαγιά 4-5 σταγόνες μαστίχα Χίου κοπανισμένες 1/2 κουταλάκι κακουλέ 3/4 κουταλάκι μαχλέπι 1/2 κουταλάκι αλάτι 70 ml ελαιόλαδο 530 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια Σε μια μπασίνα βάζουμε το χλιαρό νερό,τη μαγιά και τη 1 κπυταλιά μέλι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά,το αλάτι,το μέλι και το λάδι.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Η ζύμη κολλάει λίγο γι’αυτό λαδώνουμε το πάγκο και τα χέρια μας και ζυμώνουμε καλά.Μόνο αν κολλάει υπερβολικά η ζύμη μας και δε μπορούμε να τη διαχειριστούμε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί.Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη των 100γρ περίπου(μπορείτε να τα κάνετε και πιο μικρά)τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν ξανά.Ψήνουμε στους 170 βαθμους αντιστάσεις για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο. ••Δε γλυκίζουν,οπότε αν τα θέλετε γλυκά θα πρέπει να συμπληρώσετε μέλι και ίσως χρειαστείτε και παραπάνω αλεύρι. •••Εγώ τα βούτηξα σε βρώμη γιατί φαίνονται όμορφα αλλά μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα ή να βάλετε φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι. Μπορείτε να αλείψετε με αυγό ή γάλα αν θέλετε. ••••Πολλές φορές τα γεμίζω με σοκολάτα πριν τα τυλίξω. Καλή επιτυχία! #bread #tsoureki #brioche #baking #easyrecipe #recipe #asmr #asmrsounds #fyp #foryou #CapCut ♬ Zephyr Song - Classic Sounds

Πηγή: themamagers.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα