Πεντανόστιμο χταπόδι με λαχανικά

Πεντανόστιμο χταπόδι με λαχανικά

Η πιο νόστιμη συνταγή για το τραπέζι σας!

Υλικά

  • 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 10 βολβούς
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Βάζεις το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά με τα 50΄ περίπου
  • Το βγάζεις και το κόβεις σε μέτρια κομμάτια.
  • Περνάτε το ζωμό από το μικρό σουρωτήρι
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τα λαχανικά και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σβήνεις με το κρασί και περιμένεις μέχρι να εξατμιστεί
  • Ρίχνεις 1 φλιτζάνι από το ζωμό του χταποδιού και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το χταπόδι, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα αφήνεις να βράσουν για 3 λεπτά
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα