Μία συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη παραδοσιακή ταραμοσαλάτα!
Υλικά
- 125 γρ. ταραμάς
- 1 κρεμμύδάκι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. χυμός λεμόνι
- 8 φέτες από λευκό ψωμί
- 1,5 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι
- Μισή κούπα κρύο νερό
- ταραμοσαλάτα
Εκτέλεση
- Βουτάμε το ψωμί σε νερό και στραγγίζουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κανάτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από το νερό – και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνεχίζουμε να αλέθουμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα δύο είδη του λαδιού πολύ αργά στην αρχή ώστε να μην κόψει. Όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει τότε ρίχνουμε σε συνεχή ροή.
- Διορθώνουμε την υφή της ταραμοσαλάτας με το κρύο νερό, αν χρειάζεται.
- Η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε είτε να την καταναλώσουμε κατευθείαν είτε να την διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: govastileto.gr