5 τρόποι για να κάνεις πιο γευστικό το γιαούρτι σου

5 τρόποι για να κάνεις πιο γευστικό το γιαούρτι σου

Μία ιδανική και υγιεινή τροφή που μπορείς να καταναλώσεις, ανάμεσα στα κυρίως γεύματά σου, είναι το γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι ολιγοθερμιδική τροφή με σχετικά μικρή ποσότητα λιπαρών (ειδικότερα τα μη στραγγισμένα γιαούρτια).

Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών. Επιπλέον, συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και στην καλή υγεία των οστών.

Παρά όμως τα τόσα οφέλη του, είναι αρκετοί αυτοί που αποφεύγουν το γιαούρτι, γιατί το βρίσκουν αρκετά βαρετό σαν γεύμα από μόνο του. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το κάνεις πιο γευστικό; Εμείς σου παρουσιάζουμε 5 τρόπους, για να το πετύχεις.

Πρόσθεσε superfoods

Όπως τα αποξηραμένα μούρα! Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, ενώ θα μετατρέψουν στη στιγμή το γιαούρτι σε ένα γλύκισμα. Έχεις πολλές επιλογές, αφού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε raspberries, blueberries, cranberries, goji berries, mulberries και golden berries.

Φτιάξτο σαν dip

Μαγείρεψε πατάτες με όποιον τρόπο επιθυμείς. Επίλεξε σαν συνοδευτικό, ένα dip με βάση το γιαούρτι. Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις μία κουταλιά μαγιονέζας ή μουστάρδας, ελαιόλαδο και άνηθο ψιλοκομμένο. Στην πορεία μπορείς να προσθέσεις αλάτι, πιπέρι, ξύδι ή λεμόνι για περισσότερη γεύση. Επιπλέον, αντί για πατάτες, μπορείς να το απολαύσεις με μπαστουνάκια αγγουριού ή καρότου, ή ακόμα να το προσθέσεις στην σαλάτα ή την τορτίγια σου.

Συνδύασέ το με τρόπικά φρούτα

Οι φράουλες και η μπανάνα ταιριάζουν άψογα με το γιαούρτι. Τι θα έλεγες, όμως, να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Δοκίμασε τροπικά φρούτα, όπως ανανά, καρπούζι και μάνγκο, καθώς ταιριάζουν γευστικά απόλυτα με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού. Για μία πιο «μεξικάνικη» γεύση, μπορείς να προσθέσεις ένα lime, τσίλι και θαλασσινό αλάτι, το οποίο παραπέμπει σε ένα κλασικό μείγμα μπαχαρικών.

Πρόσθεσε μέλι πορτοκαλιάς

Αντί να προσθέσεις το κλασσικό μέλι, βάλε μέλι πορτοκαλιάς, με το λαμπερό χρώμα, τη λεπτόρρευστη υφή και το λουλουδένιο άρωμα! Λόγω της ιδιαίτερης γλυκιάς γεύσης του, όλοι το λατρεύουν και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Πρόσθεσε λίγη κανέλα, για έξτρα άρωμα και γεύση.

Κάντο όπως στο TikTok

Αν δεν έχεις δοκιμάσει το sundae τρικ, το οποίο κυκλοφορεί στο TikTok και στα social media γενικότερα, τότε χάνεις. Αυτό που προτείνει η συνταγή είναι, να προσθέσεις πάνω από το γιαούρτι σου μία ή 2 κουταλιές φυστικοβούτυρου, ρευστή μαύρη σοκολάτα, φυστίκια και αλάτι και μετά να το αφήσεις να παγώσει στο  ψυγείο. Ακόμη, αντί για φυστικοβούτυρο, μπορείς να προσθέσεις ταχίνι με μέλι, ή μαρμeλάδα με γεύση φράουλα ή raspberry.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα