Πώς θα φτάξετε τις πιο αφράτες βάφλες

Πώς θα φτάξετε τις πιο αφράτες βάφλες

Κι όμως υπάρχει μια συνταγή που υπόσχεται αφράτες βάφλες που μπορείτε να συνοδεύσετε με  ό,τι θέλετε.

Τις βάφλες τις αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μας άρεσει να τις τρώμε για πρωινό με πραλίνα, μέλι, σπόρους τσία, μαρμελάδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς, μας αρέσει να τις απολαμβάνουμε ως σνακ στο γραφείο, ως απογευματινό ή ακόμη και για βραδινό. Κάποιες φορές μπορεί να τις φάμε και με κάτι αλμυρό όπως λίγη γαλοπούλα και καπνιστό τυρί.

Οι συνταγές για βάφλες; Πολλές στο διαδίκτυο γι' αυτό και εμείς αποφασίσαμε αυτή τη φορά να σας δώσουμε μια συνταγή για αφράτες (fluffy) βάφλες.

Εύκολα μπορεί να τις φτιάξει κανείς. Αν δεν έχετε βαφλιέρα, δοκιμάστε να τις ψήσετε στην τοστιέρα. Προσοχή όμως! Μη βάλετε πολύ μείγμα και ξεχειλίσει. Δοκιμάστε την τοστιέρα φτιάχνοντας μικρές βάφλες για αρχή.

Αφράτες βάφλες για όλη την οικογένεια

Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά

  • 100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κ.τ.γ. baking powder
  • 100 ml γάλα μια πρέζα αλάτι
    (λίγο βούτυρο για τη βαφλιέρα)
    (ο,τι θέλετε για το σερβίρισμα)

Βήματα

  • Σε ένα μίξερ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ)
  • Προσθέστε τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα.
  • Έπειτα βάλτε το αλεύρι, το baking powder, το γάλα και το αλάτι.
  • Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
  • Ζεστάνετε τη βαφλιέρα σας και βάλτε μείγμα της βάφλας.
  • Ψήστε και σερβίρετε με ο,τι θέλετε.

Πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα