Φτιάξτε το πιο γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό με τραγανό φύλλο κρούστας και λαχανικά.
Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας χωριάτικο
- 500 γραμμάρια άσπρο λάχανο τριμμένο
- 500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος τους)
- 1 ματσάκι φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 300 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά
- 150 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 1/3 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1/3 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
- 1/3 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρι
- 20 γραμμάρια σουσάμι
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε 3-4 ισομερείς, μακρόστενες λωρίδες (10-15 εκατοστά η κάθε μία).
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Βιτάμ σε ένα σκεύος μαζί με τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ.
- Στον πάγκο μας τοποθετούμε 1 μακρόστενη λωρίδα από το φύλλο κρούστας και αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ.
- Τοποθετούμε ακόμα μία λωρίδα, επάνω στο πρώτο φύλλο, και βάζουμε 1 1/2 κουταλιές της σούπας από τα λαχανικά.
- Διπλώνουμε τις δύο ακριανές πλευρές προς τη γέμιση και ρολάρουμε, μέχρι να γίνει φλογέρα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ταψί, αλειμμένο με Βιτάμ.
- Τέλος, αλείφουμε με το πινέλο τη «ράχη» από τις φλογέρες με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Πηγή: govastileto.gr