Πώς να αντισταθείς; Τούρτα παγωτό σοκολάτα, συνταγή

ΥΛΙΚΑ

5 χωρισμένα αυγά
1/2 κούπας ζάχαρη
2 συσκευασίες βανίλια
2 κούπες γάλα
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι αλάτι
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
1 κούπα κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα, με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σχεδιάστε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου έναν κύκλο με διάμετρο όση είναι η διάμετρος της λυόμενης φόρμας που έχετε. Στρώστε το επάνω στη σχάρα του φούρνου. Βάλτε τη μαρέγκα σε κορνέ και βγάζοντάς τη σε κορδόνι επάνω στο χαρτί σχηματίστε ένα σπιράλ ξεκινώντας από το κέντρο και φτάνοντας έως το περίγραμμα του κύκλου που έχετε σχεδιάσει. Την υπόλοιπη επιφάνεια του λαδόχαρτου καλύψτε τη με μικρές ροζέτες από μαρέγκα, σε κάποια απόσταση τη μία από την άλλη. Βάλτε τις μαρέγκες να στεγνώσουν σε φούρνο 100 βαθμών Κελσίου, 1 ώρα και 30'. Σε φούρνο με αέρα στεγνώστε τα στους 80 βαθμούς Κελσίου. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα σε αυτόν.

Βράστε το γάλα. Σε μια μικρή βαθουλή κατσαρόλα ανακατέψτε καλά το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε τα κροκάδια και ανακατέψτε, να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίξτε μεμιάς το βραστό γάλα. Βάλτε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε, ώσπου η κρέμα να πήξει ελαφρά. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε την καλά μέσα στην κρέμα. Ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια βάλτε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει και χτυπήστε το στην παγωτομηχανή, ώσπου να πήξει. Αδειάστε το παγωτό μέσα στη λυόμενη φόρμα, επάνω στη μαρέγκα που έχετε βάλει στον πάτο. Βάλτε τη φόρμα με το παγωτό στην κατάψυξη.

Την επομένη βγάλτε το παγωτό από τη φόρμα σε πιατέλα. Στολίστε την επιφάνεια με μαρεγκάκια και ροζέτες από σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρετε το παγωτό, περιχύστε το με chocolate sauce. Λιώστε 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα με μισή κούπα κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας επάνω σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε 2 κουταλιές κονιάκ ή κουαντρό ή άλλο λικέρ της προτιμήσεώς σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα