Προγνωστικά Μπάσκετ (19/03): Το έχει ξανακάνει η Μάλαγα

Γεμάτο είναι το κουπόνι του μπάσκετ από αγώνες στα εθνικά πρωτάθλημα και έχουμε και σήμερα τα προγνωστικά από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της ημέρας (19/03).

Θα πάμε στα αγαπημένα μας πρωταθλήματα, την ACB, αλλά και τη Lega Serie A, μιας και έχουμε ντέρμπι κορυφής.

Ας δούμε, όμως, τις αναλύσεις και τα προγνωστικά για το σημερινό (19/03) κουπόνι του μπάσκετ.

Δεν φοβάται

Ξεκινάμε την ανάλυση μας με την αναμέτρηση της Μάλαγα με τη Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τότε, στα μέσα Φεβρουαρίου, οι σημερινοί γηπεδούχοι είχαν πάρει μία σπουδαία νίκη – πρόκριση στα προημιτελικά του Copa Del Rey. Η διαφορά του τότε σε σχέση με το τώρα, είναι πως η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Έχουμε τονίσει σε αυτήν εδώ τη στήλη πως η Μάλαγα έχει μία από τις πιο ζεστές έδρες στην ACB που γεμίζει σε πρωινά ματς, πόσω δε μάλλον σε απογευματινά. Όσον αφορά το ρόστερ, παρότι ο τραυματισμός του Αουγκούστο Λίμα είχε φοβίσει άπαντες, εν τέλει η απουσία του αποδεικνύεται όχι και τόσο κομβική. Για τους υπόλοιπους παίκτες, το μιξ ανάμεσα σε παίκτες με εμπειρίες Euroleague και παίκτες στον προθάλαμο αυτού του επιπέδου, φέρνει αποτέλεσμα.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις της προηγούμενης εβδομάδας στη Euroleague. Ναι μεν επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα την Παρασκευή, δεν είχε, όμως, εύκολο βράδυ. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το γεγονός πως οι Σέρβοι είχαν πολύ λίγες πιθανότητες εισόδου στην οκτάδα, το γεγονός πως οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν τον απόλυτο έλεγχο, είναι ένα θέμα. Γενικά πάντως, όπως αναφέρθηκε και στα προγνωστικά της Euroleague, το κλίμα δεν είναι καλό για τον Σάρας Γιασικεβίτσιους και αυτό έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στο παρκέ.

Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες (κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε για όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα). Παρόλα αυτά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Μάλαγα έχει κερδίσει ήδη μία φορά τους Καταλανούς. Ακόμα και στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», όμως, πάλεψε το παιχνίδι για 30’ λεπτά. Δεν βλέπουμε γιατί να μην διεκδικήσει το σημερινό παιχνίδι. Ο άσος έχει απόδοση 2.75 στη Bet365.

Βελτιωμένη μεν, αλλά…

Αφήνουμε την ACB και συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας στο σημερινό (19/03) κουπόνι του μπάσκετ με το ιταλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολίμπια Μιλάνο και Βίρτους Μπολόνια. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που διασταυρώνουν οι δύο ομάδες τα ξίφη τους. Τις προηγούμενες δύο φορές οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, έναντι μίας φοράς των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα παρουσιάζει τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο β’ μισό της σεζόν. Η έλευση του Σαμπάζ Νέιπιερ, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Κέβιν Πάνγκος, έλυσαν τα χέρια του έμπειρου τεχνικού. Συνδυαστικά με τις απουσίες παικτών που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν φέτος, η Μιλάνο έχει πλέον ένα rotation που μπορεί να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο. Αυτό δείχνουν άλλωστε και τα αποτελέσματα. Μέχρι την Πέμπτη η ομάδα από τη Βόρεια Ιταλία είχε έξι συνεχόμενες νίκες στη Euroleague, ενώ στο παιχνίδι με τη Ρεάλ πάλεψε μέχρι τέλους.

Η Βίρτους Μπολόνια από την άλλη δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της. Η ήττα από τη Μονακό μείωσε κι άλλο τις πιθανότητες για ένα εισιτήριο στα playoffs της Euroleague. Χαρακτηριστικό είναι πως στα τελευταία έξι παιχνίδια στη διοργάνωση, ο ιστορικός σύλλογος μετρά μονάχα μία νίκη κόντρα στην αδιάφορη Άλμπα. Σαφώς, όμως, άλλο Euroleague, άλλο πρωτάθλημα και ειδικά όταν μιλάμε για το ντέρμπι κορυφής. Στα ευχάριστα για τον Σέρτζιο Σκαριόλο είναι πως επέστρεψε ο Τορνίκε Σενγκέλια, παραμένει, όμως, εκτός ο Σέμι Οτζελέγε.

Δικαίως η Μιλάνο είναι το φαβορί, αν μείνουμε αποκλειστικά στο κομμάτι της φόρμας. Μιλάμε, όμως, για ένα ντέρμπι. Και όταν μιλάμε για ντέρμπι και βλέπουμε απόδοση για νικητή άνω του 3.00, δεν μπορούμε παρά να τη στηρίξουμε. Τονίζουμε, ξανά, πως η Μιλάνο, αποκλειστικά βάσει φόρμας, είναι το φαβορί. Επειδή, όμως τέτοια ντέρμπι δεν κερδίζονται μόνο με τη φόρμα, αλλά με τη συνολική δουλειά, θα πάμε στο διπλό. Η Stoiximan.gr προσφέρει αυτή την επιλογή στο 3.05.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (19/03)

ACB – 19/03 – 18:00 – Μάλαγα – Μπαρτσελόνα – 1  σε απόδοση 2.75 στη Bet365

Lega Serie A – 19/03 – 19:00 – Ολίμπια Μιλάνο – Βίρτους Μπολόνια – 2 σε απόδοση 3.05 στη Stoiximan.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα