Γ' Εθνική: Προγνωστικά με γνώμονα την έδρα και το κίνητρο

Γ' Εθνική: Προγνωστικά με γνώμονα την έδρα και το κίνητρο

Η Γ' Εθνική συνεχίζεται και στο πρόγραμμα υπάρχουν αναμετρήσεις, από τις οποίες προκύπτουν προγνωστικά με αξία.

Γ' Εθνική: Προγνωστικά

Αλεξανδρούπολη - Ορφέας Ξάνθης

Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και το έργο της είναι πολύ δύσκολο, καθώς για να σωθεί πρέπει να καλύψει μία απόσταση 14 πόντων. Παρά το γεγονός πως τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ της παραμονής της στη Γ' Εθνική, από τις 22/01 κι έπειτα πραγματοποιεί μια πολύ τίμια πορεία. Στα τελευταία 9 παιχνίδια της έχει μόλις δύο ήττες (2-5-2), ενώ έχει εξελιχθεί σε μία ομάδα που δύσκολα χάνει, καταφέρνοντας να έρθει ισόπαλη ακόμη και με τον πρωτοπόρο Καμπανιακό. Ειδικότερα στην έδρα της, έχει καταφέρει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Ο Ορφέας βρίσκεται κι αυτός εντός της επικίνδυνης ζώνης, όμως η διαφορά που τον κρατά εντός της είναι τρείς βαθμοί. Το θέμα είναι πως εκτός έδρας δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά και έχει μαζέψει μόλις τέσσερις βαθμούς, σε 10 παιχνίδια συνολικά (1-1-8). Πιο συγκεκριμένα, στις έδρες των ομάδων που είναι στις θέσεις υποβιβασμού κατάφερε μόλις μία νίκη (1-1-2) και αυτή κόντρα στον ουραγό.

Μπορεί ο βαθμολογικός στόχος του Ορφέα να είναι πιο εφικτός βαθμολογικά, όμως η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Στις αποδόσεις (κάνοντας κλικ μπορείτε να δείτε τις αποδόσεις για όλους τους αγώνες της ημέρας) βλέπουμε πως υπάρχει μεγάλος φαβοριτισμός στο διπλό και η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι κοστολογούνται αρκετά ψηλά και γι' αυτό δημιουργείται αξία στα προγνωστικά στοιχήματος. Μιλάμε άλλωστε για μία έδρα που στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της έσπασε μόνο από τον Πανθρακικός, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είναι μια από τις χειρότερες ομάδες του ομίλου όσον αφορά την εκτός έδρας παρουσία.

 Η διπλή ευκαιρία - 1Χ βρίσκεται σε απόδοση 2.00 και έχει αξία. 

Αλμυρός Γαζίου - Κερατσίνι

Ο Αλμυρός βρίσκεται στην όγδοη θέση, μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και σίγουρα έχει ανάγκη για βαθμούς. Το μεγάλο προτέρημα των γηπεδούχων είναι η επίθεση, καθώς διαθέτουν την καλύτερη στον όμιλο, ενώ έχουν και το υψηλότερο εντός έδρας ενεργητικό. Γενικότερα στην έδρα τους τα πηγαίνουν αρκετά καλά, έχοντας μόλις μία ήττα σε 9 αναμετρήσεις. Τελευταία μάλιστα έχουν βελτιώσει και την αμυντική τους παρουσία, καταφέρνοντας να μη δεχθούν γκολ σε τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους.

Το Κερατσίνι βρίσκεται και αυτό οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης, το μέλλον όμως μοιάζει δύσκολο. Η νίκη αγνοείται εδώ και επτά αγωνιστικές, διότι μετά από εκείνο το ανεπανάληπτο σερί των πέντε συνεχόμενων ισοπαλιών χωρίς γκολ, ακολούθησαν δύο ήττες. Η τελευταία μάλιστα ήταν με νέο προπονητή στον πάγκο, ο οποίος αν και συνήθως επιλέγει σχετικά επιθετικό προσανατολισμό ανέλαβε μία ομάδα που παίζει κυρίως άμυνα.

Έχουμε πει ξανά πως η έδρα στη Γ' Εθνική παίζει μεγάλο ρόλο και ο φαβοριτισμός του άσου εδώ οφείλεται και σε αυτόν τον παράγοντα. Γενικότερα όμως, ο Αλμυρός έχει καλύτερη παρουσία από το Κερατσίνι και παρατηρώντας την πρόσφατη φόρμα των δύο ομάδων, βλέπουμε πως οι γηπεδούχοι είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση. Ο άσος βρίσκεται σε απόδοση 1.75 και θεωρείται οριακά αποδεκτός στα προγνωστικά ποδοσφαίρου (κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα προγνωστικά ποδοσφαίρου για σήμερα).

Άγιος Ιερόθεος - ΑΟ Τυμπακίου

Ο Άγιος Ιερόθεος είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου και μία από τις χειρότερες στη φετινή Γ' Εθνική. Βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας μόλις δύο βαθμούς και διαθέτει τη χειρότερη άμυνα και τη χειρότερη επίθεση. Ειδικότερα εντός έδρας μετρά μόνο ήττες και στην τελευταία του αναμέτρηση ηττήθηκε με 0-5 από μία ομάδα που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη. Συνολικά τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και έχουν εξελιχθεί σε... σάκο του μποξ.

Ο ΑΟ Τυμπακίου είναι προτελευταίος και χρειάζεται να καλύψει μια διαφορά 12 πόντων για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, οπότε έχει ανάγκη από ένα θαύμα. Το θέμα είναι πως στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχει δείξει σημάδια ζωής και έχει καταφέρει να πάρει δύο νίκες, ενώ σκόραρε σε όλες. Την περασμένη αγωνιστική κατάφερε να προηγηθεί στην έδρα της πρωτοπόρου Θύελλας Ραφήνας, όμως αν και δύσκολα δέχθηκε την ανατροπή.

Μπορεί τις δύο ομάδες να χωρίζει μία θέση, όμως η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Οι γηπεδούχοι είναι σίγουρα ένα επίπεδο κάτω από τον ΑΟ Τυμπακίου και αυτό αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα. Οι μεν γηπεδούχοι μετρούν 17 ήττες και δύο ισοπαλίες φέτος, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις τους έχουν καταφέρει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Το διπλό κοστολογείται σε απόδοση 1.80 και αν και είναι χαμηλό θεωρείται οριακά αποδεκτό.

Άγιος Νικόλαος - Άρης Πετρούπολης

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και έχει ανάγκη για βαθμούς, διότι η επικίνδυνη ζώνη είναι δύο βαθμούς πίσω του. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και στις τελευταίες έξι αγωνιστικές κατάφεραν τρείς νίκες, όλες εντός έδρας, ενώ μέτρησαν μόλις μία ήττα. Γενικότερα, το μεγάλο πλεονέκτημα του ΑΟΑΝ είναι η έδρα, εκεί όπου έχει τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στον όμιλο και είναι αήττητος (8-2-0).

Ο Άρης Πετρούπολης βρίσκεται μία θέση πάνω από τον σημερινό του αντίπαλο και έχει τρείς βαθμούς απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό. Ανάγκη για βαθμούς έχει και αυτός, όμως τελευταία αποδίδει μόνο στην έδρα του και αν συνεχίσει έτσι θα έχει θέμα. Εκτός έδρας έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια, ενώ σε αυτά μέτρησε τέσσερις ήττες και σε τέσσερα παιχνίδια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Είναι ένα ισορροπημένο ζευγάρι όμως υπάρχει ένας παράγοντας που επηρεάζει αρκετά την κατάσταση, η έδρα. Ο Άγιος Νικόλαος όταν παίζει εντός συνηθίζει να είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς είναι λίγες οι ομάδες που έφυγαν από την έδρα του χωρίς να ηττηθούν. Ο άσος εδώ βρίσκεται σε απόδοση 2.00 και αποτελεί μία καλή επιλογή.

Γ' Εθνική προγνωστικά

19/03, 15:00 Άγιος Νικόλαος - Άρης Πετρούπολης 1 @2.00

19/03, 15:00 Αλμυρός Γαζίου - Κερατσίνι 1 @1.75

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα