Πεδίο μάχης η Βαρσοβία

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1361 άτομα
Πεδίο μάχης η Βαρσοβία

Η ισοπαλία της Πολωνίας με τη Ρωσία (1-1) το βράδυ της Τρίτης ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, που κρατά την τύχη της στα χέρια της, τη διοργανώτρια που έμεινε στο κυνήγι της πρόκρισης, και την «αρκούδα» που έμεινε στην κορυφή του ομίλου και ψάχνει δύο αποτελέσματα με την Εθνική μας για να προκριθεί.

Οι μόνοι που δεν έμειναν ευχαριστημένοι απ’ όσα έγιναν το βράδυ στη Βαρσοβία ήταν η κυβέρνηση της Πολωνίας, η αστυνομία και η ΟΥΕΦΑ.

Το κέντρο της πόλης, αλλά και οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης όταν πριν και μετά το ματς οι οπαδοί των δύο χωρών συγκρούονταν με κάθε ευκαιρία.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 183 οπαδών αφού οι αστυνομικοί ενεπλάκησαν και δέχτηκαν επιθέσεις από κάθε πλευρά με πέτρες, φωτοβολίδες, μπουκάλια και έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να απωθήσουν τους οπαδούς.

Τα σημαντικότερα επεισόδια διαδραματίστηκαν στη γέφυρα του ποταμού Βιστούλα, η οποία οδηγεί στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, καθώς αυτή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας χούλιγκαν με κουκούλες ανάμεσα στους απλούς φίλους των δύο ομάδων που ήθελαν απλώς να πάνε στο γήπεδο για να χαρούν το ποδόσφαιρο.

Στο κέντρο της πόλης, 20.000 Ρώσοι οπαδοί και 100.000 Πολωνοί είδαν από γιγαντοοθόνες, σε διαφορετικά σημεία, τις προσπάθειες των παικτών, αλλά επίσης δημιουργήθηκαν επεισόδια, με τους περισσότερους τραυματίες να μετριούνται εκεί. Οι φήμες για έναν νεκρό διαψεύστηκαν γρήγορα, ενώ οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον δώδεκα, χωρίς να είναι κάποιος σε σοβαρή κατάσταση.

- Προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για ομοφυλόφιλους και προσπαθεί να «ανασυνταχθεί». Ο Αντόνιο Κασάνο ρωτήθηκε την Τρίτη για τις φήμες που θέλουν να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές στην Εθνική Ιταλίας και εκείνος απάντησε ότι «ελπίζω να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά ακόμη και αν υπάρχουν π...δες στην ομάδα, είναι δικό τους πρόβλημα».

Ομάδες υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ξεσηκώθηκαν και ο Κασάνο τα μάζεψε: «Μετάνιωσα επειδή οι δηλώσεις μου προκάλεσαν αναστάτωση. Δεν είμαι ομοφοβικός και δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Η σεξουαλική ελευθερία είναι δικαίωμα όλων. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν με απασχολεί και δεν μπορώ να κρίνω κάποιον για τις σεξουαλικές του επιλογές».

- Ο Κόουλ αποχώρησε από την προπόνηση νωρίτερα από τους συμπαίκτες του, ο Κέλι δεν ακολούθησε καν το πρόγραμμα, αλλά τα βλέμματα στην Εθνική Αγγλίας χθες έκλεψε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε με ξυρισμένα τα μαλλιά στους κροτάφους, ενώ στην κορυφή ήταν πιο μακριά προκειμένου ο τιμωρημένος στράικερ (για το ματς με τη Σουηδία) να «προστατέψει» τα εμφυτεύματα μαλλιών που είχε βάλει τον χειμώνα! Ο Ρούνεϊ είχε πληρώσει τότε 40.000 ευρώ και πλέον θυμίζει τη... μοϊκάνικη κόμμωση του Μπέκαμ πριν από μερικά χρόνια.

- Ξεκαθάρισμα λογαριασμών περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ισπανία αντιμετωπίζει την Ιρλανδία σε ένα ματς-φωτιά για τους παίκτες του Τζιοβάνι Τραπατόνι μετά την ήττα που γνώρισαν στην πρεμιέρα. Η κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βέβαια δεν έχει την πολυτέλεια να γκελάρει, όπως και η Ιταλία που κοντράρεται με την πρωτοπόρο του ομίλου Κροατία. Η τελευταία θα έχει μια πιο προσεκτική προσέγγιση του αγώνα, ενώ στη «Σκουάντρα Ατζούρα» πολλή συζήτηση γίνεται για το αν πρέπει ο Μπαλοτέλι να παίξει πάλι βασικός ή να βρεθεί άλλος παρτενέρ για τον Κασάνο στην επίθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα