F1 - Μπαχρέιν: Αυτό είναι το grid της πρεμιέρας του 2024

F1 - Μπαχρέιν: Αυτό είναι το grid της πρεμιέρας του 2024

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Μπαχρέιν. Ο πρώτος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής μας έδωσαν μια ιδέα του τι να περιμένουμε σήμερα. Όλα είναι ανοικτά στον εναρκτήριο αγώνα για την αγωνιστική σεζόν του 2024.

Από θέση ισχύος θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός κατέκτησε την 33η pole position της καριέρας του με έναν εντυπωσιακό γύρο. Δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, o oποίος γνωρίζει πως μπορούσε να κατακτήσει την pole position.

Πίσω τους θα βρίσκονται οι Τζορτζ Ράσελ και Κάρλος Σάινθ, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν τη φετινή τους σεζόν με ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Σέρχιο Πέρεζ δεν είχε καλές κατατακτήριες δοκιμές και θα ξεκινήσει από την 5η θέση και δίπλα του θα έχει τον… γερόλυκο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Η τέταρτη σειρά της εκκίνησης έχει βαφτεί πορτοκαλί από τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι, ενώ πίσω τους βρίσκονται οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει και στις πίσω θέσεις της κατάταξης. Οι οδηγοί της RB, Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικάρντο θα παλέψουν για βαθμούς με τον Λανς Στρολ της Aston Martin και τον Άλεξ Άλμπον της Williams. Η στρατηγική επίσης θα παίξει καθοριστικό παράγοντα.

Το Grand Prix Μπαχρέιν είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 16:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα