Στα σύγχρονα κράτη την ευθύνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα την έχει η γηπεδούχος ομάδα όχι η αστυνομία

Στα σύγχρονα κράτη την ευθύνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα την έχει η γηπεδούχος ομάδα όχι η αστυνομία

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Μιχάλης Καρδιασμένος, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την οπαδική βία.
Για την οπαδική βία μίλησαν οι κ.κ. Καρδιασμένος και Μαρακάκης.

Ο κ. Καρδιασμένος μίλησε για την κίνηση των ΜΑΤ να μην κατέβουν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Ήταν μία αυθόρμητη στιγμή των συναδέλφων που δεν αρνήθηκαν να πάνε στο γήπεδο, απλά σταμάτησαν στην βασιλίσσης Σοφίας, ενημέρωσαν το κέντρο ότι θα μείνουν για κάποιον χρόνο εκεί συμβολικά, ούτως ή άλλως αυτό έγινε 4 ώρες πριν τον αγώνα. Το κέντρο ενημέρωσε να μετάβουν στην έδρα τους, μετέβησαν στην έδρα τους. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο, η ψυχολογία των συναδέλφων είναι ότι δεν είναι ο ”σάκος του μποξ”, μας θεωρούν ”σάκο του μποξ”», είπε αρχικά.

«Σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, την ευθύνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα την έχει η γηπεδούχος ομάδα όχι η αστυνομία. Κάποιοι από την πολιτική ηγεσία μετά τα επεισόδια του Αυγούστου προέτρεψαν να κάνει η αστυνομία τον σωματικό έλεγχό, αυτό είχε σταματήσει και ξεκίνησαν πάλι. Για να κάνει ένας αστυνομικός έλεγχο στους οργανωμένους που είναι πιο επικίνδυνοι, πρέπει να υπάρχει διμοιρία να τον υποστηρίξει. Πολλά επεισόδια προκαλούνται λόγω της απλής παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ», συμπλήρωσε ο κ. Καρδιασμένος.

Γιατί δεν περιορίζονται τα άτομα – που είναι γνωστά στις Αρχές – για να αποφευχθούν επεισόδια;

«Όταν γνωρίζεις ότι υπάρχει λίστα, και οι περισσότεροι είναι έξω, είτε με αναστολή, είτε για πλημμελήματα, ή κακουργήματα που έχουν εκτίσει την ποινή και είναι πάλι έξω. Σε περίπτωση που συνδέονται με τους συνδέσμους, εκεί θα δούμε αν στοιχειοθετείται το ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης για να γίνουν ποινικές διώξεις. Τα εγκλήματα που γίνονται στο οπαδικού πλαίσιο δεν είναι μόνο αυτά που δείχνουν στην τηλεόραση. Προφανώς αυτοί οι 200 – που είναι παραπάνω – δεν έχουν απασχολήσει πρώτη φορά, και είναι και παραπάνω», υπογράμμισε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Αν έχεις καταδικαστεί για απλό πλημμέλημα υπάρχει η δυνατότητα και εδώ να πηγαίνει 2 ώρες πριν τον αγώνα και να φεύγει 2 ώρες μετά. Από τους 1.000 έχουν καταδικαστεί οι 10», προσέθεσε ο γνωστός δικηγόρος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα