ΑΕΚ: Η συγκινητική έκθεση της 13χρονης Σωτηρίας για την ομάδα της καρδιάς της

ΑΕΚ: Η συγκινητική έκθεση της 13χρονης Σωτηρίας για την ομάδα της καρδιάς της

Στον επίσημο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Facebook διαβάζει κανείς την έκθεση της 13χρονης Σωτηρίας, μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου, που εξηγεί στο πλαίσιο του μαθήματός της το πώς η ΑΕΚ, της έχει αλλάξει τη ζωή.

Οι άνθρωποι των «Κιτρινόμαυρων» στη σχετική τους ανάρτηση ανέφεραν τα εξής: «H 13ων ετών Σωτηρία, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, κλήθηκε να καταγράψει στο χαρτί, στο πλαίσιο του μαθήματος της Έκθεσης, τι είναι αυτό που της άλλαξε τη ζωή… Μπράβο, Σωτηρία! Εμείς σου βάζουμε… 21 με τόνο!».

Αναλυτικά όσα γράφει στην έκθεσή της η έφηβη φίλαθλος της ΑΕΚ.

«Η στιγμή που κάποιος γίνεται φίλαθλος της ΑΕΚ μπορεί να αλλάξει τη ζωή του δραματικά. Μία ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι απλώς ένας αθλητικό σύλλογος αλλα μια πύλη προς έναν κόσμο γεμάτο συναισθηματικές συνδέσεις, φιλία και πάθος. Καταρχάς, η ΑΕΚ δημιουργεί μια σύνδεση με την παράδοση και την ιστορία. Το να μάθει κάποιος για τα ιστορικά παιχνίδια, τις μεγάλες επιτυχίες και τις δυσκολίες που έχει ξεπεράσει η ομάδα, τον συνδέει με το παρελθόν και την κληρονομία της.

Επίσης, η ΑΕΚ δημιουργεί κοινότητα. Οι φίλαθλοι συναντιούνται στο γήπεδο, σε καφετερίες, σε φόρουμ στο διαδίκτυο και μοιράζονται το πάθος τους για την ομάδα. Αυτές οι σχέσεις μπορούν να εξελιχθούν σε μόνιμες φιλίες και κοινωνικές σχέσεις. Επιπλέον, η ΑΕΚ μπορεί να ενεργοποιήσει το πνεύμα ανταγωνισμού και την αίσθηση επίτευξης, σε κάποιον. Το να είσαι φίλαθλος μπορεί να σημαίνει να υποστηρίζεις την ομάδα σου σε κάθε αγώνα και να μοιράζεσαι τα τις χαρές και τις απογοητεύσεις μαζί της.

Αυτή η συναισθηματική ένταση μπορεί να δώσει στον άνθρωπο κίνητρο και πάθος για να επιτύχει και σε άλλους τομείς της ζωής του. Συνολικά, η ΑΕΚ μπορεί να αλλάξει μια ζωή με τον τρόπο που ενώνει ανθρώπους, ενισχύει την ταυτότητα και το πάθος, και προσφέρει μια συναρπαστική περιπέτεια μέσα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Εμένα προσωπικά η ΑΕΚ μου προσφέρει αγάπη, χαρά, ακόμα και άγχος κάποιες φορές και είμαι πολύ χαρούμενη για την επιλογή ομάδας που έκανα. Η ΑΕΚ μου έχει αλλάξει την ζωή.»

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα