ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: Στην 1η θέση παρέμεινε ο δικέφαλος αετός

ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: Στην 1η θέση παρέμεινε ο δικέφαλος αετός

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ακόμη ένα ματς φέτος, με το πέναλτι του Μπεργκβάιν στο 30′, αλλά δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε τον Άγιαξ στο 75′ με τον Βίντα, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει στην 1η θέση του ομίλου της στο Europa League μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Η Ένωση, η οποία λίγο πριν την έναρξη έχασε με ενοχλήσεις τον Τσούμπερ, μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πρεσάρει ψηλά και το έκανε, βλέποντας και αποτελέσματα. Οι Ολλανδοί, δηλαδή, δεν ήταν και τόσο σίγουροι στην άμυνα και τα έκαναν τα λάθη τους, με τους Κιτρινόμαυρους να συνεχίζουν στο ίδιο στυλ.

 
Από την άλλη, βέβαια, ο Άγιαξ ναι μεν δεν είναι και τόσο στιβαρός αμυντικά, είναι όμως καλός επιθετικά και στο 12′ κατάφερε να γίνει απειλητικός έχοντας μεγάλη φάση με τον Μπόρζες που άρχισε από δεξιά, κινήθηκε προς τον άξονα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος του είπε «όχι».

Λίγα λεπτά μετά, στο 20′, το λάθος του Γκατσίνοβιτς είχε ως συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Μπρόμπεϊ να πάρει τη μπάλα σε θέση για γκολ αλλά ο Στάνκοβιτς αντέδρασε και πάλι σωστά και κράτησε το 0-0. Στο 25′ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να γίνει επικίνδυνη με το σουτ του Αραούχο εντός περιοχής που κόντραρε, για να ακολουθήσει το άστοχο του Χατζισαφί αμέσως μετά.

Το ματς, γενικά, είχε καλό ρυθμό αλλά δεν ήταν καλό για τον δικέφαλο αετό αυτό που έγινε στο 28′, όταν ο Μπεργκβάιν βρήκε πολύ χώρο και έφτασε ως την περιοχή, όπου ο Πινέδα για να τον σταματήσει έκανε πέναλτι. Ένα πέναλτι που εκτέλεσε δύο λεπτά μετά ο παίκτης που το κέρδισε γράφοντας το 0-1.

 
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, δηλαδή, βρέθηκε πίσω στο σκορ για ακόμη μία φορά φέτος και στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Ο Χόρτερ, όμως, απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Πινέδα στο 35′ και στην επαναφορά ο Σιντιμπέ δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε ενώ στο 39′ ο Πόνσε αστόχησε με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Χατζισαφί, από πολύ καλή θέση.

Η Ένωση ήταν συνέχεια μπροστά ψάχνοντας το γκολ αλλά στο 43′ χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Στάνκοβιτς σε δυνατό σουτ του Μπεργκχάους εκτός περιοχής για να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με την ευκαιρία των Κιτρινόμαυρων στο 45′, όταν ο Βίντα έκανε κεφαλιά-ψαράκι αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Οι Κιτρινόμαυροι έκλεισαν στην επίθεση το πρώτο ημίχρονο και επιθετικά μπήκαν και στο δεύτερο ψάχνοντας την ισοφάριση αλλά οι Ολλανδοί τούς υπενθύμιζαν ότι είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις αφού έβγαιναν γρήγορα μπροστά όποτε τούς δινόταν η ευκαιρία.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της και είχε καλή στιγμή στο 66′ με τον Γκατσίνοβιτς, το σουτ του οποίου εντός περιοχής απέκρουσε ο Χόρτερ, με τον Αλμέιδα να κάνει αμέσως μετά τρεις αλλαγές και την OPAP Arena να… παίρνει φωτιά λιγά λεπτά αργότερα.

Στο 75′, συγκεκριμένα, ο Άμραμπατ σέντραρε και ο Βίντα με κεφαλιά έκανε το 1-1 για την Ένωση, η οποία λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή στο 77′ με το σουτ του Μάνταλου που έφυγε ελάχιστα άουτ.

 
Ο δικέφαλος αετός είχε πάρει, πλέον, τα πάνω του και κυνήγησε ως το τέλος το δεύτερο γκολ και τη νίκη αλλά ο Αραούχο από καλή θέση στο 89′ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χόρτερ ενώ στο 90′ ο Γιόνσον βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Άγιαξ αλλά δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

ΑΕΚ 4
Μαρσέιγ 2
Άγιαξ 2
Μπράιτον 1

 
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος).

Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Άτο, Άβιλα, Ταΐροβιτς (84′ Φαν Ντε Μπόμεν), Μπεργκχάους, Τέιλορ, Μπεργκβάιν, Μπόρζες (84′ Ντόνγκεν), Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα