Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: Πράσινη αντίδραση με σαρωτικό διπλό

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: Πράσινη αντίδραση με σαρωτικό διπλό

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε άμεσα την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, συντρίβοντας εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης με 4-1 για την έκτη αγωνιστική της Super League 1.

Τρομερά αποτελεσματική η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία παρατάχθηκε με σαρωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα της.

Ο Παναθηναϊκός καλούνταν να βγάλει αντίδραση σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή του Αστέρα Τρίπολης, λίγες μέρες μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

 Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να κάνει σαρωτικό ροτέισον, αλλάζοντας μέχρι και τον Μπρινιόλι στο τέρμα και κρατώντας μόνο τους Τζούρισιτς και Κώτσιρα στη βασική ενδεκάδα.

Η επιλογή του Σέρβου τεχνικού να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές τον δικαίωσε, με τον Παναθηναϊκό να περνάει με εμφατικό τρόπο από μία έδρα, όπου παραδοσιακά “γκελάρει”.
Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια, επτά μήνες και δέκα ημέρες για να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός νίκη στην Τρίπολη σε αγώνα πρωταθλήματος και το Τριφύλλι το έκανε το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου με εμφατικό τρόπο, καθώς επικράτησε 4-1 του Αστέρα στο “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Πειστικοί οι Πράσινοι στην Τρίπολη, έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και έφυγαν με το “τρίποντο” από την Αρκαδία. Δύο γκολ πέτυχε ο Φώτης Ιωαννίδης μέσα σε 17 λεπτά συμμετοχής, οι Βέρμπιτς και Αράο σημείωσαν τα άλλα τέρματα του Παναθηναϊκού, έχασε πέναλτι ο Σπόραρ, συγκλονιστική η παρουσία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού έκαναν… Λεωφόρο το γήπεδο της Τρίπολης.

Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς

Μαζικό rotation έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Τρίπολη, διατηρώντας μόλις δύο παίκτες στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το Αθηναϊκό ντέρμπι.

Ο Λοντίγκιν υπερασπίστηκε την εστία του Παναθηναϊκού, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Μλαντένοβιτς (αριστερά), Πάλμερ – Μπράουν, Γεντβάι, Κώτσιρας (δεξιά), στη μεσαία γραμμή οι Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς και στην επίθεση οι Βέρμπιτς (αριστερά), Παλάσιος (δεξιά) και Σπόραρ (κορυφή)

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Πράσινοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή τους στο παιχνίδι. Στο 5ο λεπτό ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Αράο βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Αστέρα για το 1-0.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο 7ο λεπτό, ο Μλαντένοβιτς δεν διεκδίκησε τη μπάλα μετά από σέντρα και ο Καλτσάς με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το Τριφύλλι απείλησε με κεφαλιά του Αράο στο 24′, ενώ στο 31′ ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από σέντρα του Παλάσιος από τη δεξιά πτέρυγα, ο Βέρμπιτς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή έκανε το 2-1 στο “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Στο 44ο λεπτό ο Κώτσιρας ανατράπηκε στην περιοχή του Αστέρα και ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι.

Ο Παπαδόπουλος έπιασε το πέναλτι του Σπόραρ, ενώ ο Σλοβένος επιθετικός πήρε το ριμπάουντ και έκανε το ψαλιδάκι, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδιωξε πάλι τη μπάλα, η οποία βρήκε και στο δοκάρι!

Στο 48ο λεπτό ο Σπόραρ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το Τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ στο 56ο λεπτό με σουτ του Μλαντένοβιτς, το οποίο απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, καθώς και στο 60′ με προσπάθεια του Παλάσιος.

Το Τριφύλλι κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο παιχνίδι μετά από ανατροπή του Τζούρισιτς από τον Καρμόνα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-1 στο 80ο λεπτό.

Η ποδοσφαιρική ευφυία του Ιωαννίδη φάνηκε και στο 86ο λεπτό, καθώς ο διεθνής Έλληνας φορ είδε τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας και με μακρινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4
Σκόρερ: 7′ Καλτσάς – 5′ Αράο, 31′ Βέρμπιτς, 80′ και 86′ Ιωαννίδης
Κίτρινες κάρτες: 35′ Άλβαρες, 51′ Χριστόπουλος, 79′ Καρμόνα – 66′ Μλαντένοβιτς
Κόκκινη κάρτα:
Διαιτητής: Ευαγγέλου/ VAR: Κουμπαράκης
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Καραγκιζόπουλος
Τέταρτος διαιτητής: Γκάμαρης

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (61′ Σουρλής), Μουνάφο (76′ Ντιαρά), Ρεγκίς, Μπαρτόλο (77′ Ζουγκλής), Καλτσάς (81′ Σίτο), Μιριτέλο (61′ Μάντζης)

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ – Μπράουν (46′ Σχένκεφελντ), Γεντβάι (84′ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς (66′ Μαντσίνι), Παλάσιος (74′ Βιλένα), Σπόραρ (73′ Ιωαννίδης)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα