Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Με περιβραχιόνιο της Ουκρανίας θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Με περιβραχιόνιο της Ουκρανίας θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ

Ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας παρέδωσε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο θρύλος του Ουκρανικού ποδοσφαίρου, Αντρέι Σεφτσένκο. Την επίσημη μπάλα του Μουντιάλ χάρισε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Μήνυμα ότι θα συνεχίσει το τένις έστειλε ο Ράφα Ναδάλ.
Ο Ράφα Ναδάλ παραλαμβάνει από τα χέρια του βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου το βραβείο Camino Real για τη συμβολή του στην προβολή του ονόματος της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να κερδίζει τίτλους και βραβεία. Η πρόσφατη αποχώρηση από την ενεργό δράση του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και της Σερένα Γουίλιαμς δεν τον πτοούν. Για εκείνον η ώρα της… συνταξιοδότησης δεν έχει φτάσει ακόμα.

«Ελπίζω ότι αυτή η εκδήλωση δεν σημαίνει ότι η καριέρα μου έφτασε στο τέλος της. Ο σκοπός είναι να συνεχίσω να προβάλλω το όνομα της Ισπανίας στον κόσμο όσο είμαι ενεργός και ανταγωνιστικός», δήλωσε ο Ναδάλ.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα αγωνιστεί με την Πολωνία φορώντας ως αρχηγός περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας.

Αυτό που του έδωσε ο παλιός μεγάλος Ουκρανός άσος, Αντρέι Σεφτσένκο, θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη στήριξή του στον αγώνα του ουκρανικού λαού για την ελευθερία του απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Ο Σεφτσένκο Λεβαντόφσκι δήλωσε:

-«Για μένα αυτό αντιπροσωπεύει δύναμη και δεσμό με τη χώρα. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό είναι δικό σου», δήλωσε ο Αντρέϊ Σεφτσένκο.
-«Ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ περήφανος, γιατί ξέρω τι σημαίνει η υποστήριξη στον ουκρανικό λαό. Ξέρω τι σημαίνει να πολεμάς για την ελευθερία», απάντησε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μετά τις πάσης φύσεως απειλές που εκτοξεύει τελευταία ο Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα παίξει και ποδόσφαιρο όταν ο Τζάνι Ινφαντίνο του δώρισε μία μπάλα με το όνομά του γραμμένο πάνω της.

Ο πρόεδρος της FIFA κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί τον Νοέμβριο το Κατάρ για να παρακολουθήσει αγώνες του Μουντιάλ κι εκείνος… απείλησε ότι θα πάει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα