Εθνική Μπάσκετ: Το έπος του Γιάννη δεν έφτανε απέναντι στην παρέα του Γιόκιτς

Εθνική Μπάσκετ: Το έπος του Γιάννη δεν έφτανε απέναντι στην παρέα του Γιόκιτς

Παρά την διαστημική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που πέτυχε 40 πόντους, η Ελλάδα, που έχει σοβαρά παράπονα από τους διαιτητές, έχασε στο Βελιγράδι από την Σερβία στην παράταση 100-94.
Μεγαλειώδης μονομαχία. Ονειρικός Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς μπορεί να νίκησε την εθνική μας με 100-94 στην παράταση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά η βραδιά στο φλεγόμενο Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου είχε έντονο γαλανόλευκο χρώμα.

Ο Greek Freak έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία της εθνικής μας μπάσκετ που σημειώνει 40 πόντους με τη ελληνική φανέλα, μετά τον Νίκο Γκάλη το 1989, τον Γιώργο Κολοκυθά και τον Βασίλη Γκούμα.

Ο Γιάννης προσέφερε θέαμα με τα καρφώματά του, ενώ δυνατή εμφάνιση έκανε και ο αδερφός του Κώστας, πριν τεθεί εκτός μάχης. Η ασφυκτική επίθεση των Σέρβων ωστόσο έκανε, στο τέλος, την αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη να υποχωρήσει.

«Συγχαρητήρια στη Σερβία, κέρδισαν ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να είχε διαφορετική έκβαση στο τέλος. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, δώσαμε τις μάχες μας κα είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Εκπλαγήκαμε με τον τραυματισμό του Κώστα, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Σλούκα», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής, Δημήτρης Ιτούδης.

Τα παράπονα για την διαιτησία από Ελληνικής πλευράς ήταν πολύ έντονα καθώς μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εκτέλεσε βολές, καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού αν και όλοι οι διεθνείς μας αντιμετωπίσθηκαν με σκληρότητα.

«Ο Γιάννης είχε 10/14 βολές. Κανείς άλλος δεν σούταρε, κανείς. Είναι φανερό σε όλο το παιχνίδι. Πρέπει να το δούμε στο βίντεο», είπε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η Ελλάδα υποδέχεται την Κυριακή το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λίγο πριν ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα