Formula 1: η επιστροφή

Formula 1: η επιστροφή

H Formula 1 έπειτα από αναβολές και δυσκολίες λόγω της πανδημίας επέστρεψε και έσπειρε τον ενθουσιασμό, καθώς πρόκειται για το πρωτάθλημα που σπάσει ρεκόρ αγώνων, φτάνοντας τα 23 Grand Prix! Οι νέοι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν από τον Οκτώβριου του 2021 και τέθηκαν σε εφαρμογή στα Grand Prix του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας, αύξησαν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρων των φίλων του αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως για τρίτης συνεχή χρονιά βρίσκεται εκτός  ο αγώνας στην Κίνα, ενώ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ακυρώθηκε ο αντίστοιχος στη Ρωσία. Μπορείτε να κλικάρετε bet365.gr και να έχετε συνεχή online ενημέρωση για το πρόγραμμα των αγώνων, τις καλύτερες αποδόσεις και την επιλογή για live betting.

Το δεύτερο Grand Prix, αυτό της Σαουδικής Αραβίας, δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς τα δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν κατόπιν καθυστέρησης εξαιτίας μιας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στη Τζέντα, πολύ κοντά στην πίστα που, τελικά, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.  Ένας αγώνας που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος του, όταν κι επικράτησε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing στον τελευταίο, γύρο αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σαρλ ΛεΚλέρ της Ferrari και στην τρίτη θέση τον Κάρλος Σάινθ της ίδιας εταιρίας. 

Η εξέλιξη του αγώνα κι ο τρόπος που ήρθε η νίκη του Φερστάπεν της δίνει, εκτός από βαθμολογική,  και μεγάλη ψυχολογική σημασία. Ο  Βέλγο-Ολλανδός οδηγός, που είχε εγκαταλείψει στον προηγούμενο αγώνα, “έπαιξε τα ρέστα του” στον τελευταίο γύρο σε αυτόν στην Τζέντα ώστε να πάρει την πρωτιά κυριολεκτικά  για δέκατα του δευτερολέπτου! Τα βλέμματα τράβηξε κι ο Φερνάντο Αλόνσο και η μάχη που έδωσε με τον Εστεμπάν Οκόν, οδηγοί της Alpine και οι δύο. Δυστυχώς υπήρξε και το τρομακτικό ατύχημα του Μικ  Σουμάχερ, με τον γερμανό οδηγό της Ferrari να πηγαίνει να παρακολουθήσει τον αγώνα ακόμη κι αν δεν μπόρεσε να  τρέξει σε αυτόν. Απών επίσης ήταν κι ο Σεμπάστιαν Φέτελ αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, αυτόν στο Μπαχρέιν, οι οδηγοί της Ferrari έκαναν το 1-2 με τον ΛεΚλέρ πρώτο αφού είχε καταγράψει τον καλύτερο χρόνο της πίστας. Ακριβώς πίσω του ο Σάινθ της ίδιας εταιρίας και την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον της Mercedes, ο οποίος  δήλωσε ευγνώμων  για τους βαθμούς. Παρά το προσεκτικό ξεκίνημα από όλους τους οδηγούς ο πρώτος αγώνας προσέφερε υψηλό θέαμα και μεγάλες κι εντυπωσιακές μάχες που πολλές φορές έκοψαν την ανάσα των θεατών, ενώ κύματα ενθουσιασμού στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού έφερε το μεγάλο comeback της Scuderia.

Η επιστροφή στη δράση για τους οδηγούς της Formula 1 έδειξε ξεκάθαρα πως η νέα εποχή του αθλήματος ξημέρωσε και μαζί της έφερε πλούσιο θέαμα και αγωνιώδες μάχες. Με δύο τόσο αμφίρροπους  αγώνες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, σίγουρα τα καλύτερα έρχονται στη συνέχεια της σεζόν!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα