Καθυστέρησαν τα δοκιμαστικά της F1 λόγω της έκρηξης σε αποθήκη πετρελαίου στην Τζέντα

Καθυστέρησαν τα δοκιμαστικά της F1 λόγω της έκρηξης σε αποθήκη πετρελαίου στην Τζέντα

Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (25/3) τα δοκιμαστικά των οδηγών της Φόρμουλα Ένα στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Τζέντα, σε πολύ κοντινή απόσταση απ' την πίστα, όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας της σεζόν.

Οι επικεφαλής των ομάδων και οι οδηγοί κλήθηκαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, πριν από το δεύτερο γύρο των δοκιμαστικών, ο οποίος καθυστέρησε κατά 15 λεπτά.

Η αιτία ήταν ο πυκνός καπνός που έφτασε μέχρι την πίστα εν μέσω αναφορών, πως είχε ξεσπάσει φωτιά έπειτα από επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια αποθήκη πετρελαίου 18 της Aramco, χιλιόμετρα από την πίστα.  Επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ανέφερε στην ομάδα του κατά τα πρώτα δοκιμαστικά ότι ένιωθε να μυρίζει καπνό. «Μυρίζει σαν να καίγεται κάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το αυτοκίνητό μου ή άλλο αυτοκίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο δεύτερος γύρος των δοκιμαστικών ξεκίνησε στις 19:15.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα