Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Αποφασισμένοι για την κούπα ΑΕΚ και Προμηθέας

Ηλίας Παπαθεοδώρου και Μάκης Γιατράς τόνισαν πως ΑΕΚ και Προμηθέας είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα την Κυριακή (16.02.2020 / 17:00) για να φτάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως στην Ένωση θέλουν να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά έκανε σαφές πως στους “κιτρινόμαυρους” δεν αισθάνονται το φαβορί της αναμέτρησης, επισημαίνοντας πως οι δυο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο!

 

Την ίδια στιγμή, πανέτοιμος για τον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο κόουτς του Προμηθέα, ο οποίος δήλωσε πως έχει μελετήσει πολύ καλά την Ένωση και τόνισε πως περιμένει από την ομάδα του να έχει.. δίψα, για να “ματσάρει” την εμπειρία των “κιτρινόμαυρων”.

 

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ήταν από τους βασικούς μας στόχους να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αύριο θα αποδώσουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Η φιλοξενία εδώ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο πάντα και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός. Ξέρουμε ότι το ματς θα είναι δύσκολο, ο Προμηθέας έχει κερδίσει τον σεβασμό και για τα αποτελέσματά του, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και συμπλήρωσε:

 

«Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ το Κύπελλο. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, αλλά το ποιος θα αποδείξει ότι το θέλει πιο πολύ θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο. Ποιος θα βουτήξει για τις μπάλες, ποιος θα τσαλακώσει το σώμα του… Όπως είναι το μπάσκετ το μακρινό σουτ επίσης παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς όλοι θέλουν να προστατέψουν το καλάθι τους. Όποιος είναι πιο εύστοχος θα έχει καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η μέρα που θα είναι οι δύο ομάδες. Ο Προμηθέας έχει έναν πάρα πολύ καλό ελληνικό κορμό, ειδικά μετά τις προσθήκες του Μαυροκεφαλίδη και του Μάντζαρη».

 

Για την εικόνα του Προμηθέα: «Ο Προμηθέας είναι ομάδα που έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του με τις προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει. Βασίζεται σε πολλούς παίκτες, μπορεί να φαίνεται πως πρωταγωνιστούν ο Μαυροκεφαλίδης και ο Χολ, αλλά όλοι κάνουν κάποια σημαντικά πράγματα. Εμείς θα εστιάσουμε στο να αντιμετωπίσουμε συνολικά τη λειτουργία τους».

 

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Η επιστροφή της ΑΕΚ στο προσκήνιο τα τελευταία 6-7 χρόνια σε συνδυασμό με την άνοδο του Προμηθέα έχουν δώσει έναν άλλο τόνο στο πρωτάθλημα και αυτό είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Η παρουσία τους στον τελικό δείχνει και την ποιότητα των δύο ομάδων, που μπορούν να δώσουν μια άλλη αίγλη».

 

Για το ποιος είναι το φαβορί: «Στο δικό μας σκεπτικό δεν είμαστε φαβορί, άλλα δεν έχουμε έξτρα πίεση. Οι δύο ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι και για τις δύο ομάδες μέσα στη σεζόν. Το άγχος μπορεί να υπάρχει γιατί η ΑΕΚ είναι πιο μεγάλο όνομα στο χώρο από ό,τι ο Προμηθέας. Όταν όμως οι δύο ομάδες είναι στο γήπεδο δεν υπάρχει φαβορί και οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο».

 

Ο Μάκης Γιατράς είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε στην Κρήτη. Ευχαριστούμε όλους για τη φιλοξενία, που μας έχουν άνετα στην παραμονή μας. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Σκοπός είναι να πάρουμε το Κύπελλο. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα. Θα είμαστε προετοιμασμένοι, για να βγούμε νικητές από αυτό το ματς».

 

Έπειτα, υποστήριξε: «Οι προηγούμενοι αγώνες ήταν “τελικοί”. Αύριο είναι ο πραγματικός τελικός. Είμαστε κι οι δύο ομάδες συνηθισμένες να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Είμαστε όλοι υγιείς, που είναι πολύ σημαντικό. Ξέρουμε τα συν και τα πλην της ΑΕΚ, όπως κι εκείνη τα δικά μας, και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

 

Για τα sos του αγώνα ανέφερε: «Η ΑΕΚ είναι γεμάτη ομάδα, έχει πλήρες ρόστερ. Είναι σε τρομερό επίπεδο οι παίκτες της. Πρέπει να ματσάρουμε την εμπειρία της, θα κριθεί στον έλεγχο του ρυθμού, τα ριμπάουντ και τα λάθη. (γέλια) Δεν μ’ αρέσει που το λέω, γελάω, αλλά να τρία sos».

 

Για το ποιον παίκτη από την ΑΕΚ θα άφηνε εκτός (ερώτηση που έγινε και στον Ηλία Παπαθεοδώρου) δήλωσε: «Επειδή τον γνώρισα στο All Star Game και είδα τι παιδί είναι και τι προσωπικότητα είναι, υποθετικά πάντα, να είναι καλά το παιδί, θα έβγαζα τον Ματσιούλις έξω, λόγω προσωπικότητας (γέλια)».

 

Τέλος, συμπλήρωσε: «Επειδή πατάμε στα πόδια, όλο αυτό θέλει χρόνο να καθιερωθείς, η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία. Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε φιλάθλους, παίζουμε μπροστά σε οικογένειες και παιδιά. Ξέρω ότι θέλει χρόνο να φανεί. Μακάρι η ΑΕΚ και ο Προμηθέας να παίζουν Τελικούς και τα επόμενα χρόνια».

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα