ΟΦΗ - ΑΕΚ 1-0: Ο Σεμέντο υπέγραψε την κατρακύλα της Ένωσης

ΟΦΗ - ΑΕΚ 1-0: Ο Σεμέντο υπέγραψε την κατρακύλα της Ένωσης

O ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε το κακό φεγγάρι της ΑΕΚ και την νίκησε με 1-0 στο Ηράκλειο χάρη σε όμορφο γκολ του Σεμέντο στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Ένωση δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στο δεύτερο μέρος, κυνηγώντας την ισοφάριση, σημειώνοντας μόλις τρεις τελικές!

Και σαν μην έφτανε η κακή εικόνα, τη στιγμή που οι κιτρινόμαυροι πάλευαν να μπουν στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Ογκνιέν Βράνιες χτύπησε εκτός φάσης τον Νίκο Μαρινάκη, αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα χρονικό σημείο που επήλθε σύγχυση και χάθηκαν οι όποιες ελπίδες για τους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Με αυτή του νίκη ο ΟΦΗ κατάφερε να προσπεράσει την ΑΕΚ και να μείνει μόνος πρώτος στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 1. Πάμε να δούμε τη κυριότερα σημεία της μάχης στην Κρήτη.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ

Είχαμε καιρό να δούμε το 3-5-2 από πλευράς ΑΕΚ με τον Νίκο Κωστένογλου να το επαναφέρει στο ματς με τον ΟΦΗ. Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής της Ένωσης δεν το είχε δοκιμάσει μέσα στην εβδομάδα, γεγονός που αιφνιδίασε και τους κιτρινόμαυρους ποδοσφαιριστές. Ο κόουτς των φιλοξενούμενων, μάλιστα, επέλεξε στη μεσαία γραμμή τον Γαλανόπουλο με τον Κρστίτσιτς, αφήνοντας στον πάγκο τον Σιμόες. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο από την επιλογή Κωστένογλου παρατηρήσαμε πως ο Λιβάγια αντί να μένει κοντά στον Ολιβέιρα που ήταν και ο ρόλος, κατέβαινε περισσότερο στον άξονα δίπλα στο Μάνταλο με αμφότερους να παίζουν ελεύθερα. Παρά την ασυνεννοησία, όμως, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα από τον ΟΦΗ και τουλάχιστον στα 40 λεπτά ήταν πιο δυνατή στο παιχνίδι με καλή κυκλοφορία και προσπάθεια να βρει το γκολ.

ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΟΦΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΑΣΧΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ

Έτσι όπως κυλούσε το πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ήταν κομμένος στη μέση, αφού το ανέβασμα που έκαναν ψηλά οι παίκτες της ΑΕΚ είχε κόψει κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων να δημιουργήσουν. Από το 35ο λεπτό και μετά, βέβαια, οι Κρητικοί άλλαξαν και έγιναν πιο πιεστικοί. Τσιλιανίδης, Ναμπί, Μάνος και Σεμέντο ήταν εκτός παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Κατάφεραν προς το τέλος να βγάλουν σπιρτάδα, ωστόσο στις φάσεις που δημιούργησαν τους κόστισαν τα άσχημα τελειώματα, κυρίως αυτά που επιχείρησε να κάνει ο Σεμέντο.

ΑΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εντελώς ανάποδα σε σύγκριση με το πρώτο. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ έμειναν πίσω. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν την κυκλοφορία και δεν μπορούσαν να βγουν πρώτοι στην μπάλα.

Μόνο που κόντρα σε αυτό που έκανε η Ένωση στο πρώτο μέρος, ο ΟΦΗ έβαλε ουσία. Ήταν φάση του 52ου λεπτού με τον Σεμέντο να αδειάζει Βράνιες, Μπακάκη και να φέρνει την μπάλα στο αριστερό. Από εκεί και πέρα ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Βασίλη Μπάρκα για το 1-0, σημειώνοντας το έκτο του γκολ στη σεζόν.

Σ' ένα ακόμη ματς φέτος οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Κακή αντίδραση σε ατομική προσπάθεια αντιπάλου που έφερε το 17ο γκολ εις βάρος της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ 79' Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, νωρίς στο δεύτερο μέρος, δεν έδειξε το απαιτούμενο πάθος για να κυνηγήσει άμεσα την ισοφάριση ή μάλλον δεν είχε το καθαρό μυαλό για να το κάνει. Ο Κωστένογλου έκανε αλλαγές, γύρισε το σύστημα με τέσσερις στην άμυνα, όμως η Ένωση φάση δεν μπόρεσε να βγάλει. Σκεφτείτε πως οι κιτρινόμαυροι σημείωσαν την πρώτη τους φάση στο β' μέρος στο 79ο λεπτό και αυτό από στημένη φάση του Μάνταλου και κεφαλιά του Νέλσον Ολιβέιρα που κατέληξε άουτ.

ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ;

Στο τέλος του ματς, η τραγική πορεία της ΑΕΚ αποτυπώθηκε στο 100% όταν οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν μπροστά από τους οπαδούς που ήταν στο Γεντί Κουλέ. Ανέκφραστοι οι παίκτες του Κωστένογλου τα άκουγαν από τους κιτρινόμαυρους. Σκυμμένα κεφάλια και απογοήτευση για μία κατάσταση που δεν αλλάζει μέχρι στιγμής.

Πλέον, η διοίκηση της Ένωσης καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον αυτού του συνόλου. Η ΑΕΚ φέτος δείχνει κάκιστη νοοτροπία στην προσέγγιση που κάνει στα ματς, η άμυνα πελαγοδρομεί και μονάχα δύο, άντε τρεις ποδοσφαιριστές έχουν την αίσθηση του τι συμβαίνει.

Ο ΟΦΗ από την άλλη προερχόταν από τρεις ήττες με ΑΕΛ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, αλλά κατάφερε να πατσίσει τα κακά αποτελέσματα με μία μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενος το ντεφορμάρισμά της.

www.sport24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα