Αγριεμένη για κούπα η ΑΕΚ

Τον αυτονόητο στόχο που της είχε απομείνει στο πρωτάθλημα με ένα καλό «ζέσταμα» ενόψει Κυπέλλου συνδύασε η ΑΕΚ. 

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ΑΕΚ καθάρισε 3-0 τον Λεβαδειακό και σφραγίζοντας την τρίτη θέση, έδειξε παράλληλα σε εγρήγορση ενόψει του τελικού με τον ΠΑΟΚ. 

Τρία όμορφα γκολ από τους Μπακασέτα (45’), Λιβάγια (54’) και Πόνσε (67’) σφράγισαν την επικράτηση της «Ένωσης», που είχε γίνει ακόμα ευκολότερη μετά την αποβολή του Νανγκίς στο 60’. 

Πήρε λεπτά στα πόδια του ο Τσιγκρίνσκι (που αγωνίστηκε ως το 77’), ενώ την επανεμφάνισή του για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του έκανε και ο Λόπες. 

Πώς έπαιξε 

Με «κανονική» ενδεκάδα (δεδομένου ότι υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον) αλλά και δυο σημαντικές απουσίες παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Δίνοντας χρόνο ενόψει τελικού στον Τσιγκρίνσκι, ο Ανδαλουσιανός έκοψε από την αποστολή τους Σιμόες-Μπακάκη. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν και ανέγγιχτη την παραγωγική τετράδα της επίθεσης που έκανε όργια στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία, η «Ένωση» κατέβηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο: 

Το ματς 

Αποφασισμένη να μη χάσει καθόλου χρόνο και να τελειώσει το συντομότερο δυνατό το παιχνίδι μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ. Ξέροντας ότι δεν τους… έπαιρνε για νέα γκέλα στο πρωτάθλημα, οι «κιτρινόμαυροι» στρίμωξαν από την αρχή τον αντίπαλό τους. Και έφτιαξαν από νωρίς τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν (με ελάχιστα άστοχο σουτ του Γαλανόπουλου και εκτέλεση φάουλ του Γκάλο που έβγαλε ο Μπάγιτς). Γρήγορα όμως η ορμητικότητά τους παγιδεύτηκε στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων. 

Μπορεί λοιπόν στα μετόπισθεν να μην κινδύνευε καθόλου (ο Λεβαδειακός δεν έμπαινε καν στην περιοχή) ωστόσο η ομάδα του Χιμένεθ δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους. Έστω κι έτσι βέβαια έφτιαξε νέες καλές ευκαιρίες: Με άστοχη κεφαλιά του Μάνταλου και τετ-α-τετ που σπατάλησε ο αρχηγός έπειτα από μπαλιά του Κρίστιτσιτς. Εκεί που φαινόταν όμως ότι το ημίχρονο θα έληγε στο μηδέν, ο Μπακασέτας ήρθε για να δώσει τη λύση. Εκμεταλλευόμενος κακή απόκρουση του Αντιλέχου και ξεκλειδώνοντας πριν την ανάπαυλα το… οχυρό.

 

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ πήγε χωρίς άγχος στ’ αποδυτήρια. Και όταν επέστρεψε απ’ αυτά φρόντισε να καθαρίσει γρήγορα την… μπουγάδα. Αφού προειδοποίησε λοιπόν με ευκαιρία του Πόνσε (που χόρεψε τον Λιάγκα πριν ο Μπάγιτς αποκρούσει το σουτ), ο Λιβάγια κλείδωσε το τρίποντο: Με υποδειγματικό σουτ (από ωραία ενέργεια και πάσα του Μάνταλου) που ήταν αδύνατο να αποκρουστεί. Κι αφότου ο Μάνταλος πήγε να… γκρεμίσει την εστία με κοντινό σουτ στο δοκάρι, η αποβολή του Νανγκίς (που εκνευρισμένος από την υπόδειξη ενός φάουλ κουτούλησε τον αρχηγό της ΑΕΚ) απλοποίησε κι άλλο τα πράγματα. 

 

Τόσο πολύ, ώστε οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν ικανοί να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή. Δεν το κατάφερε λοιπόν με την πρώτη ο Πόνσε -που έχασε το άχαστο σε κενή εστία έπειτα από γύρισμα του Γκάλο- αλλά απέδειξε ότι τη δεύτερη δεν… συγχωρεί. Και με ωραία ενέργεια και πλασέ από πάσα του Μάνταλου έκλεισε πρόωρα το σκορ. Κάπως έτσι, ο Χιμένεθ μπόρεσε να ξεκουράσει τον Τσιγκρίνσκι (που έδειξε σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας), να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μπογέ (που μπήκε στο 70’) και να επαναφέρει τον Λόπες (που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. 

Οι συνθέσεις των ομάδων 

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68’ Όμο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (61’ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64’ Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας 

 

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζωγράφος, Καραχάλιος, Μελέγκ, Ιωαννίδης, Μητρόπουλος 

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (77’ Γιαννούτσος), Χουλτ (85’ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (70’ Μπογέ), Πόνσε 

 

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Σβάρνας, Κλωναρίδης, Άλεφ 

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας (Μακεδονίας) 

ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Νικολαΐδης (Μακεδονίας) 

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα