Ο ΠΑΟΚ νίκησε, η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά

Ο ΠΑΟΚ νίκησε, η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά

 Η ΑΕΚ προστάτευσε τη διαφορά (+9) της νίκης της στη Θεσσαλονίκη, «αρπάζοντας» από τον ΠΑΟΚ το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Η «Ένωση» ηττήθηκε 62-63 από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς της φάσης των «16», δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Στα προημιτελικά, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την γερμανική Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση.

Οι παίκτες του Μπάνκι βρήκαν τρόπο να... φρενάρουν το καλό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 10-5 στο 5ο λεπτό. Οι «κιτρινόμαυροι» διάβασαν σωστά την αντίπαλη άμυνα και με τρίποντο του Τσαλμπούρη προηγήθηκαν με 23-16 (13'). Ο ΠΑΟΚ απάντησαν με σερί 7-0 αλλά μετρώντας 11/28 σουτ στο πρώτο μέρος δεν θα μπορούσαν να αντέξουν, μολονότι είχαν 8 επιθετικά ριμπάουντ!

Η ΑΕΚ άντλησε ενέργεια από την άμυνα της, με τον Σαντ-Ρος να μετράει τρία στο πρώτο 20λεπτο! Κάπως έτσι έφτασε τη διαφορά ως το +9 (32-23 στο 19'), έχοντας 15 πόντους από τα 11 λάθη του ΠΑΟΚ που αντίστοιχα πήρε μόλις 4! Οι φιλοξενούμενοι με ακόμη ένα ξέσπασμα τους μείωσαν στο καλάθι (32-30) και γενικά δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να ξεφύγει και να βάλει πρόωρο τέλος στην υπόθεση νίκη. Με τους Γκος και Χάτσερ, όμως, να είναι εκτός αγώνα (είχαν μαζί 0/6 σουτ στο 25') δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν και την ολική ανατροπή όσον αφορά στην πρόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι δύο Αμερικανοί γκαρντ είχαν ορισμένες εκλάμψεις στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με άλλη ομάδα και προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά το 5ο λεπτό! Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 17-4, μετέτρεψαν το 39-30 (24') σε 43-47 (29') και άρχισαν να ελπίζουν...

Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, έδειχνε να παίρνει το μομέντουμ όταν βρέθηκε στο +5 (50-45 στο 32') αλλά ένα τρίποντο του Ματσιούλις στη λήξη του χρόνου έμοιαζε με «μαχαιριά» ειδικά από τη στιγμή κι οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές. Από την μια η ΑΕΚ αδυνατούσε να σκοράρει κι από την άλλη ο ΠΑΟΚ να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Στο φινάλε οι παίκτες του Μπάνκι πήραν την πρόκριση κι ο ΠΑΟΚ τη νίκη, αποχαιρετώντας με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση!

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-27, 45-47, 62-63

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα